Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμη η νέα βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
08 Ιουνίου 2019 / 10:03

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Η Διοίκηση του ΓΝ Κέρκυρας, οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια το εθνικό κέντρο τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για τη συνεργασία και την εγκατάσταση της νέα βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου, του Βιβλιοθηκονομικού Προγράμματος openABEKT. Οφείλει επίσης να ευχαριστήσει τον καθηγητή βιβλιοθηκονομίας κ.Κωσταγιόλα, για τη διαμεσολάβηση και τη βοήθεια του, στην συνεργασία αυτή και στην δημιουργία της βιβλιοθήκης..

Η βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ήδη δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, διασώζοντας καταλογραφόντας και αναδεικνύοντας βιβλία και άλλα τεκμήρια, που μέχρι προ διετίας είχαν σωριαστεί και παρατηθεί στην υγρασία των υπογείων του Νοσοκομείου. Εντός του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει την κανονική λειτουργία της και αποκτά πλέον με το λογισμικό αυτό, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, την πλέον διαδεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση (πακέτο εφαρμογής λογισμικού) για τις βιβλιοθήκες στην Ελλάδα.

Με δεδομένη την απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση που ήδη υπάρχει σε επιστημονικά περιοδικά και άρθρα, αποκτά επίσης τη δυνατότητα της δημιουργίας και ανάπτυξης ενός κέντρου επιστημονικής πληροφόρησης για τους εργαζομένους αλλά και υπηρεσίες πληροφόρησης για παιδιά και ενήλικους ασθενείς ή προσερχόμενους στο ΓΝΚέρκυρας.