Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: 3+1 αιτίες παρακμής του νησιού

Τουριστικά λεωφορεία
10 Ιουνίου 2019 / 16:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τρία κορυφαία ζητήματα -εκτός των σκουπιδιών- που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικοί, υποδεικνύει το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Συγχαίρουμε όλους τους νεοεκλεγέντες στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Κέρκυρας και των Παξών και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους. Ο Κλάδος μας, των Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Πούλμαν, εκτιμά ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη για την Κέρκυρα και, εκτός από τη διαχείριση των απορριμμάτων, ότι τα τρία κορυφαία ζητήματα είναι τα παρακάτω:

1. Ανοικτού Τύπου Πούλμαν
Πνίγουν καθημερινά την πόλη μας τα 20 ανοικτού τύπου πούλμαν με τις εκατοντάδες, επαναλαμβανόμενες διαδρομές, υποβαθμίζουν το Κέντρο και περιθωριοποιούν τα προάστια, στραγγαλίζουν οικονομικά τους καταστηματάρχες, τους ξεναγούς, τους αμαξάδες, τα τουριστικά γραφεία και τα πούλμαν. Μας ρωτάνε ορισμένοι τι πρέπει να γίνει. Απαντάμε: ό,τι ακριβώς και σε άλλα νησιά της χώρας, του μεγέθους της Κέρκυρας, στα οποία έχουν δοθεί σε όλα μαζί συνολικά μόνο 2 άδειες! Τα δεδομένα, οι ανάγκες και οι αντοχές της πόλης μας δεν δικαιολογούν ούτε μία άδεια δρομολόγησης ανοικτού τύπου πούλμαν. Και ενώ και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ποιοι και πώς επέτρεψαν ή μεθόδευσαν αυτό το τερατούργημα, οι υπεύθυνοι σιωπούν ή αλλιώς κάνουν την πάπια, νομίζοντας ότι μπορούν να ξεφύγουν από τις τεράστιες ευθύνες τους, οι οποίες θα τους ακολουθούν για πολύ καιρό.

2. Βίδο
Οι περίεργες διευθετήσεις το τελευταίο διάστημα για το Βίδο προκαλούν κατάπληξη για το μέγεθος του θράσους. Κάποιοι, όμως, λογαριάζουν χωρίς τον πραγματικό ξενοδόχο, που είναι ο Κερκυραϊκός Λαός και μάλλον πρέπει να μελετήσουν την καθολική και δυναμική αντίδραση των Κερκυραίων το 1976 για το ίδιο θέμα και να παραδειγματισθούν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

3. Fraport/ αεροδρόμιο
Ενώ η δυσφήμηση του τουρισμού μας συνεχίζεται από την μη ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο και ενώ σε αντίστοιχες περιοχές, όπως η Ρόδος, η fraport τίθεται προ των ευθυνών της, στην Κέρκυρα ορισμένοι, με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του τουρισμού, επιδιώκουν την ουσιαστική επέκταση της fraport επί δημοσίων χώρων, πέραν και έξω από τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο!!!

Όλες οι παραπάνω κραυγαλέες περιπτώσεις, παρά ότι φαινομενικά δεν συνδέονται μεταξύ τους, εν τούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και αν τις μελετήσει κανείς καλά καταλαβαίνει, μαζί με την ολέθρια διαχείριση των σκουπιδιών, ποιοι και πώς προκάλεσαν την παρακμή και τον ξεπεσμό αυτού νησιού τα τελευταία χρόνια.

Μετά Τιμής

Ο Πρόεδρος Τσαγκάρης Νίκος
Ο Γραμματέας Τσιριγώτης Σπύρος