Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Κοντονής για Κέρκυρα, ΕΑΚΚ αδειοδοτήσεις και ΕΛΟΚ

ΕΑΚΚ
23 Ιουνίου 2016 / 13:45
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Αθλητική ανάπτυξη και υποδομές για τις Περιφέρειες της νησιωτικής Ελλάδας, Ιόνια Νησιά, Νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου ήταν το θέμα που συζητήθηκε σε επιτροπή στη Βουλή την Τετάρτη 22/6/2016 και φυσικά είχε ενδιαφέρον για το νησί μας που είναι και στον τομέα αυτό παρατημένο και μια σοβαρή χρηματοδότηση για κάτι δεν έχει δοθεί.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντονής, είχε καλέσει στην αίθουσα τη «μισή Ζάκυνθο», περισσότερο μίλησε για την εκεί αθλητική της εγκατάλειψη, μίλησαν βουλευτές από τις περιοχές για το θέμα, εμείς όμως θα σταθούμε στα της Κέρκυρας.
Για το ΕΑΚΚ, είπε μια ένα μικρό κονδύλι που θα δοθεί άμεσα και κάτι περισσότερο σύντομα ώστε να προλάβουμε την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, αλλά μίλησε και για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων, που μετά από έντεκα παρατάσεις και λειτουργία χωρίς τις νόμιμε αδειοδοτήσει, ο χρόνος τελειώνει τον Οκτώβρη, αλλά και για την ΕΛΟΚ.  Είπε αναλυτικά ο κ. Κοντονής:
«Για την Κέρκυρα εμείς έχουμε προγραμματίσει για επισκευές τις οποίες έχει θέση εκεί η διοίκηση του ΕΑΚΚ, η οποία κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από όταν διορίστηκε, ένα κονδύλι 20.000€ για άμεσες επισκευές. Θα δούμε και την Ομοσπονδία του Κρίκετ και θα συζητήσουμε μαζί της για τα περαιτέρω. Υπάρχει ένα θέμα εδώ που βαρύνει τις προηγούμενες διοικήσεις του ΕΑΚΚ, το είπα και εγώ, το επεσήμανε  και ο κ. Κατσίκης, υπάρχουν στην Κέρκυρα οφειλές της προηγούμενης παλαιάς ποδοσφαιρικής Ανώνυμης εταιρείας, η οποία τώρα έχει καταργηθεί δηλαδή στην ουσία είναι χρήματα τα οποία μάλλον δεν πρόκειται να εισπραχτούν και τα οποία δεν εισέπραττε η προηγούμενη διοίκηση, προφανώς γιατί είχε άλλες προτεραιότητες και το μοντέλο του πελατειακού συστήματος, λειτουργούσε και σε αυτόν τον κλάδο.
Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και για το στάδιο της Κέρκυρας, δηλαδή να είναι σε μια ικανοποιητική κατάσταση, με την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου, δίνεται ένα κονδύλι τώρα 20.000€ για άμεσες επισκευές που μας έχει ζητηθεί από τη διοίκηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα αυτό το κονδύλι θα πολλαπλασιαστεί, διότι θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, μια έκτακτη επιχορήγηση την οποία προσδοκούμε και μεις από το υπουργείο οικονομικών».
Για το θέμα των αδειοδοτήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει δοθεί ΕΝΤΕΚΑ φορές παράταση, ζητήθηκε από τον Κ. Μορφίδη (βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ0 να αλλάξουν κάποιοι κανόνες, τουλάχιστον για τα μικρότερα γήπεδα της επαρχίας (των χωριών) που είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουν όλα αυτά τα έργα που χρειάζονται, ζητήθηκε να υπάρχει μια διαβάθμιση και διαφορετικά κριτήρια. Ο κ. Κοντονής είπε ότι παρατράβηξε αυτό, έχει δώσει και αυτός δυο παρατάσεις, λήγει μάλιστα τον Οκτώβρη η δεύτερη και δεν έχει σκοπό να συνεχιστεί κάτι τέτοιο. Όμως θεώρησε ότι οι Δήμοι είναι αυτοί, αφού εκεί υπάγονται πλέον οι πολεοδομίες, ας ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να αδειοδοτηθούν αυτοί οι χώροι και αν δεν τυγχάνουν αδειοδοτήσεων, ας εντοπίσουν οι δημοτικές ποιες είναι οι αδυναμίες, ας το θέσουν περαιτέρω, αλλά αυτήν την ώρα δεν γίνεται το παραμικρό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει οι Δήμοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα των αδειών. Θα συμφωνήσω ότι τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι τα ίδια για κάθε αθλητική εγκατάσταση, αλλά διαβαθμισμένα, αλλά το πρόβλημα υπάρχει, στα μεγάλα στάδια αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση η οποία εκφεύγει της λογικής.   

 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια