Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 4η Τεχνική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTER –PASS στον ΟΛΚΕ

INTER –PASS
12 Ιουνίου 2019 / 13:19
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREGADRION (ADRIATIC - IONIAN) το οποίο στοχεύει

σε ένα ολοκληρωμένο διακρατικό σχέδιο δράσης για τις μεταφορές και τη συνδεσιμότητα μεταξύ λιμένων και αεροδρομίων για τις περιόδους αιχμής, πραγματοποιείται την  Πέμπτη  13  Ιουνίου 2019,  η 4η τεχνική συνάντηση των εταίρων,  στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, εντός της συνεδριακής αίθουσας.
Μεταξύ των υλοποιήσεων του έργου, το οποίο εντάσσεται  στο υποπρόγραμμα  International Passengers Connectivity between Portsand Airports, περιλαμβάνονται αξιολογήσεις, εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, μελέτη εφοδιαστικής αλυσίδας (αποσκευές), έξυπνες εφαρμογές , δημόσιες συγκοινωνίες και ολοκληρωμένα σχέδια δράσης .
Με δεδομένο ότι ο Λιμένας Κέρκυρας είναι Home Porting με 70.000 διακινούμενους επιβάτες, το έργο θα προσδώσει ιδιαίτερα οφέλη  συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών. Το πρόγραμμα κεφαλαιοποιεί και τα αποτελέσματα του Ε.Π ELBALIFE το οποίο με επιτυχία έχει ολοκληρώσει ο Οργανισμός.
Επικεφαλής Εταίρος του προγράμματος είναι το Αεροδρόμιο του Dubrovnik και άλλοι έξι εταίροι: ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ – Λιμένας Dubrovnik – Αεροδρόμιο Απουλίας (Ιταλία) – Λιμένας Bari (Ιταλία) – Αεροδρόμιο Pula (Κροατία)  - Λιμένας Pula (Κροατία)
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.498.568,08  ενώ η συμμετοχή του ΟΛΚΕ Α.Ε. ανέρχεται στις 163.360,19 και η συνολική διάρκεια του είναι 24 μήνες (Λήξη 31/12/2019).
Θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση από στελέχη του Οργανισμού και τον Πρόεδρο.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.