Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Οι εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους, μόλις η αναλάβει η ΝΔ»

Εργατικές κατοικίες
12 Ιουνίου 2019 / 14:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ – ΕΦΚΑ, επισκέφθηκε συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας

είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ενημερωθεί από τους τοπικούς  Διοικητές για θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των δύο κρίσιμων αυτών Διοικητικών Δομών.
 Αμέσως μετά την επίσκεψη του ο κ. Γκίκας σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ των άλλων:
«Επισκεφθήκαμε πρώτα τα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση που αφορούσε στα ζητήματα της αγοράς τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Υπηρεσίας και κυρίως το θέμα με τις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη, το οποίο δυστυχώς έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας»….

Ξεκινώντας από το τελευταίο, επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι αυτή η υπόθεση παρακολουθείται στενά από εμάς – έχουμε κάνει και Ερώτηση στη Βουλή -  και ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λήξει μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς παρακολουθήσαμε το προηγούμενο διάστημα τις ανεδαφικές και αναποτελεσματικές ενέργειες της κεντρικής Διοίκησης του ΟΑΕΔ και της κας Καραμεσίνη, αλλά και την αδυναμία συνεννόησης με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 4 πολύτιμα χρόνια. Έχουν δρομολογηθεί κάποιες διαδικασίες και θα προσπαθήσουμε μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου και την παραχώρηση των κατοικιών στους δικαιούχους. Το οφείλουμε στους εργαζομένους της Κέρκυρας που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στα ζητήματα της αγοράς εργασίας βρίσκονται όπως είπαμε πολύ ψηλά στην ατζέντα του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αφενός πρέπει να σταματήσει η «αιμορραγία» με τη μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό και αφετέρου γιατί οι συμπολίτες μας θέλουν και απαιτούν το δικαίωμα στην εργασία και όχι να ζουν μέσα από μια επιδοματική πολιτική που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην επίσκεψή μου στο ΙΚΑ – ΕΦΚΑ, επιβεβαιώθηκε ότι μετά από τόσα χρόνια, το ΕΦΚΑ καρκινοβατεί, μηχανοργάνωση δεν υπάρχει, λείπουν λογισμικά, το προσωπικό εργάζεται στα όριά του και φυσικά ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι συνταξιούχοι. Η Νέα Δημοκρατία θα τροποποιήσει τον σχετικό νόμο και με καίριες παρεμβάσεις θα συντομεύσει κατά πολύ τον χρόνο απόδοσης και καταβολής των συντάξεων. Δυστυχώς χάθηκαν 4 χρόνια με πειραματισμούς και αναποτελεσματικότητα…»
.