Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοινώθηκε και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

KKE
14 Ιουνίου 2019 / 14:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τρεις γυναίκες και Μπαλού – Πελάη το «εθνικό» ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ενόψει 7ης Ιουλίου.

Έτοιμο και το κερκυραϊκό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Την τελική πεντάδα έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τ.Ε. Κέρκυρας του κόμματος. Ψηφοδέλτιο με σαφές… άρωμα γυναίκας, καθώς εντός εντοπίζονται τρεις υποψηφιότητες: της Αλεξάνδρας Μπαλού (που, μετά τη «μάχη» των εκλογών στην Περιφέρεια, μπαίνει και στη «μάχη» του Κοινοβουλίου), της Μυρσίνης Χαραλάμπους και της Μαριλένας Σαϊτά. Ενώ στην τελική λίστα, συναντάμε ακόμη τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Σταμάτη Πελάη και τον άλλοτε Δήμαρχο Μελιτειών, Βασίλη Αρμενιάκο.
Αναλυτικά, μαζί με τα βιογραφικά τους σημειώματα:

▪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ. 69 ετών, αγρότης, δημοτικός σύμβουλος (ΛΑ.ΣΥ.) στο Δήμο Κέρκυρας από το 2010 και, στις πρόσφατες εκλογές, εκλεγείς δημ. σύμβουλος του Δήμου Νότ. Κέρκυρας. Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων. Έχει, επίσης, διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Ματθαίου (1995 – 1999) και Δήμαρχος Μελιτειέων (1999 – 2002), ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, όπως και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ματθαίου. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής και της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.

▪ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ. 58 ετών. Γεννήθηκε στη Μεσαριά κι εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς. Σπούδασε Η/Υ σε ΕΛΚΕΠΑ και Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Τμήματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την τοπική διοίκηση. Στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος στην ΠΙΝ, ενώ παλαιότερα διατέλεσε περιφερική σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής και νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ.

▪ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ. 45 ετών, ξενοδοχοϋπάλληλος. Συνεργάζεται με το ΚΚΕ από το 2001. Δημοτικός Σύμβουλος (ΛΑ.ΣΥ.) του Δήμου Κέρκυρας από το 2011. Μέλος της Επιτροπής ποιότητας ζωής της Επιτροπής Τουρισμού και του ΔΟΠΑΠ. Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΤ, μέλος της ΓΣΕΕ, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Επισιτισμού-Τουρισμού, των Πρωτοβουλιών Αγώνα για την προστασία και ανάδειξη Ίσσου, Αλυκών, Καστέλλου, Σκέρου, του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Κόρισσος» και του ΚΓΣ. Επίσης, έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος (2003-2011), μέλος των Νομαρχιακών Παιδείας, Ανάπτυξης Οικονομικών Διοίκησης, Τουρισμού – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, πρόεδρος του Πολ. Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγ. Μάρκου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

▪ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΑΪΤΑ: 29 χρονών, μαθηματικός. Από το 2013, στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γραμματέας του Τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ στην Κέρκυρα και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας. Διδάσκει μαθηματικά στα Λαϊκά Φροντιστήρια των σωματείων του ΠΑΜΕ, ούσα μέλος και της θεατρικής ομάδας του. Παράλληλα, σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου.

▪ ΜΥΡΣΙΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: 36 ετών αρχαιολόγος, μητέρα δυο παιδιών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας -Λευκάδας του ΚΚΕ. Διετέλεσε γραμματέας της Τ.Ε. Κέρκυρας (2015 -2019) και, επί σειρά ετών, γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΚΝΕ. Εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο, εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος.