Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την Τρίτη στα Γιάννενα

Γιάννενα
16 Ιουνίου 2019 / 10:52

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων με θέμα «Το μέλλον της Δημόσιας Παιδείας»

την Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα Λιθαρίτσια. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και η Μερόπη Τζούφη, Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας τα τελευταία χρόνια, όπως η υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση, η νέα Γ’ Λυκείου και η δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μόνον το απολυτήριο Λυκείου, η ριζική αναδιάρθρωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι εμβληματικές ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή, η νέα αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι νέοι θεσμοί και νέες χρηματοδοτήσεις στην Έρευνα και την Καινοτομία.

Επίσης θα παρουσιαστεί το προγραμματικό σχέδιο της επόμενης περιόδου το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση της Δημόσιας Παιδείας, στην καθολική πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων σε ποιοτική εκπαίδευση, καθώς και στην αντιμετώπιση των παθογενειών που ενδήμησαν στην Εκπαίδευση μετά από δεκαετίες ανερμάτιστων πολιτικών.