Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεσολόγγι: 31χρονος έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να φθάσει σκάφος που παρασυρόταν

Μεσολόγγι
17 Ιουνίου 2019 / 06:16

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε όταν ένας 31χρονος άνδρας έπεσε στη θάλασσα για να φθάσει κολυμπώντας στο σκάφος του,

που παρασυρόταν από θαλάσσια ρεύματα, στην περιοχή Λιμνοπούλα Κάτω Βασιλικής Ναυπακτίας. Το απόγευμα της Κυριακής ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ο 31χρονος αγνοείται. 

Ξεκίνησαν έρευνες  για τον εντοπισμό του από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού καθώς και από ιδιωτικά σκάφη, με τη συμμετοχή επίσης δυτών και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα διεξάγονταν έρευνες και από ξηράς με περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Λίγο αργότερα, ο 31χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιωτικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Λιμνοπούλας και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τα βράχια του όρους Βαράσοβα, Μεταφέρθηκε στο λιμάνι Κάτω Βασιλικής και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ''Χατζηκώστα'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.