Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μοναδικές στιγμές στις Νυμφές στο 10ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΕΣΥΝ

ΕΣΥΝ
19 Ιουνίου 2019 / 07:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μοναδικές στιγμές έζησαν την Κυριακή 16 Ιουνίου στις Νυμφές, όσοι παρευρέθηκαν στο 10ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας, στη μεγάλη αθλητική γιορτή του ΕΣΥΝ.

 μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σ΄ ένα πανέμορφο και εντυπωσιακά στολισμένο γήπεδο, αυτό του ομώνυμου χωριού της βόρειας Κέρκυρας. Η δράση έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών (26 Ιουνίου)  και την προετοίμασαν τα μέλη του ΑΟ Αχιλλέα Νυμφών και του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών!
Στο 10ο τουρνουά συμμετείχαν 8 ομάδες (Αχιλλέας Νυμφών, Δίας Κασσιώπης, Θιναλιακός, Ολυμπία Καρουσάδων, Οδυσσέας Αυλιωτών, Ορφέας Κέρκυρας, ΠΑΟ Κορακιάνας και Ρομά) και πάνω από 200 αθλητές (στις κατηγορίες τζούνιορ και προτζούνιορ) ενώ το παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές.

Η εκδήλωση της Κυριακής ξεκίνησε με ένα αγωνιστικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρίωρο.Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και έλαβαν μέρος σε 4 διαγωνισμούς(επιδεξιότητας - ειρήνης, κυκλοφορίας - φιλίας, ακρίβειας πάσας – συλλογικότητας και ταχύτητας σουτ – αγωνιστικότητας)
Οι αθλητές «χόρτασαν» δράση και παράλληλα εισέπραξαν τα μηνύματα του παιδαγωγικού – ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το ΕΣΥΝ είχε φροντίσει να «ντύσει» όλη την δραστηριότητα με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Στον κεντρικό  χώρο δέσποζαν 20 διακοσμητικές μασκότ με τα ονόματα των ομάδων και μαζί με τα συνθήματα του ΕΣΥΝ για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά.
Το τουρνουά παρακολούθησαν φίλαθλοι και γονείς που συμμετείχαν ενεργά ενθαρρύνονταςκαι επιβραβεύοντας τα παιδιά. Στις ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι πανέμορφες και συγκινητικές αφιερώσεις των μικρών παιδιών, δια μικροφώνου, προς τους θεατές μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθειά τους.
Η τελετή λήξης ξεκίνησε με παρέλαση των 8 ομάδων και των 200 αθλητών, με μηνύματα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ», «ΦΙΛΙΑ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ».

Ακολούθησε ο αποχαιρετισμός των αγώνων από τον κ. Κώστα Ρούσσινο. Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ επισήμανε ότι ήταν μια ωραία μέρα στην οποία κυριάρχησαν η ζωντάνια, η αγωνιστικότητα και η ομορφιά των παιδιών. Ωστόσο, συνέχισε, τα θετικά συναισθήματα δεν μπορούν να μας κάνουν να παρακάμψουμε την άσχημη πραγματικότητα που σχετίζεται με το ότι τα παιδιά μας ζουν και μεγαλώνουν σε ένα άσχημο κόσμο,ένα κόσμο της βίας, της ανεργίας, της πείνας, του ρατσισμού, της παιδικής εργασίας, της εκμετάλλευσης, των ναρκωτικών, της πορνείας και των πολέμων. Ο κ. Ρούσσινος τελείωσε καλώντας τους θεατές να αποχαιρετίσουν το σήμα των αγώνων με έναν όρκο. Τον όρκο ότι ως πολίτες θα κάνουν τους αγώνες που απαιτούνται ώστε η κοινωνία να γίνει μια ανθρώπινη αγκαλιά με αξίες στο μπόι των ονείρων των παιδιών. Την στιγμή εκείνη οι αθλητές όλων των ομάδων άφησαν το σήμα των αγώνων, στο οποίο κυριαρχούσε ένα παιδικό χαμόγελο,να φύγει στον ουρανό μέσα σε μια πανδαισία βεγγαλικών. Παράλληλα ο κόσμος το συνόδευσε τραγουδώντας το«όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε ένα κόσμο από αγάπη και ελπίδα» ενώ οι παρουσιάστριες της εκδήλωσης, Ελένη Ξάνθου και η μικρή Μαρία Μπάνου, τόνισαν τρυφερά ότι το σήμα των αγώνων φεύγει αφήνοντας όμως τα αποτυπώματά του στην καρδιά και το μυαλό μας!
Τη δική τους καλλιτεχνική πινελιά κατέθεσαν, αμέσως μετά, τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Νυμφών, του γυμναστηρίου «ΚΙΝΗΣΗ» και της σχολής χορού «Dancing Academy».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετις βραβεύσεις. O ΑΧΙΛΛΕΑΣ τίμησε τον πρώην πρόεδρο του Αντώνη Μωραΐτη, τον προπονητή Δημήτρη Κουρσάρη και τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Μπάγια. Το ΕΣΥΝ από τη δική του μεριά τίμησε τον πολιτιστικό σύλλογο Νυμφών καιτις σχολές χορού «ΚΙΝΗΣΗ» και «Dancing Academy»για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και τον ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ για την πολύχρονη συνεργασία.

Στις καθαρά αθλητικές βραβεύσεις δόθηκαν κύπελλα συμμετοχής σε όλες τις ομάδες, μετάλλια σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές.
 
Τις βραβεύσεις έκαναν ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ Κώστας Ρούσσινος, το μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ Σπύρος Βεδουράς,ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Νυμφών Βάρθης Μπάνος,  ο γραμματέας του συλλόγου προπονητών Κέρκυρας Μπάμπης Αρβανιτάκης, τα μέλη του ΔΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ Στέφανος Τσενεμπής και Γιάννης Φαρμάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καλούδης, οι περιφερειακοί  σύμβουλοι  Αλεξάνδρα Μπαλού και Δημήτρης Μπιάνκης και ο Κώστας Παυλίδης.
Η τελετή λήξης και μαζί με αυτήν το τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας ολοκληρώθηκε με το σήμα του, το παιδικό χαμόγελο, να αιωρείται με μία περήφανη αλλά και παράλληλα μελαγχολική διάθεση ψηλά στον κερκυραϊκό ουρανό έχοντας για  φόντο πίσω του το φεγγάρι. Το ραντεβού όμως δόθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ με αφορμή πάντα την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.Ήδη ξεκίνησε θεατρικό φεστιβάλ με 5 σχολικά σχήματα και 2 καλλιτεχνικές ομάδες του ΠΑΜΕ στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» ενώ θα γίνει και τουρνουά χάντμπολ στην κάτω πλατεία στις 29 Ιουνίου με τη συμμετοχή του Κερκυραϊκού και ομάδας από την Πάτρα.