Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φ.Ε. Μάντζαρος γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσικής

Φιλαρμονική Εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
19 Ιουνίου 2019 / 07:26
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, πάντοτε στην καλλιτεχνική πρωτοπορία του πολιτισμού και της δημιουργικής

έκφρασης στην πατρίδα, ανακοινώνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής 2019, στις 21 Ιουνίου.
Ως γνωστόν, προ πενταετίας ο καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της Σωκράτης Άνθης θεώρησε πρέπον να εορτάσει επιτέλους και η Κέρκυρα την πολύ ιδιαίτερη αυτή ημέρα που είχε καθιερωθεί ήδη από το 1982 μετά από πρωτοβουλία του γάλλου υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Το 2014 λοιπόν εμπνεύστηκε και οργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων μικρών και μεγαλύτερων οργανικών συνόλων σε όλη την πόλη της Κέρκυρας προκαλώντας το θαυμασμό και την απορία γιατί η Κέρκυρα δεν εόρταζε τη σπουδαία αυτή ημέρα μέχρι τότε. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία παγιώθηκε έκτοτε στη συνείδηση των Κερκυραίων αλλά και των επισκεπτών του νησιού και σιγά σιγά γίνεται παράδοση η οποία βρίσκει ολοένα και περισσότερους ακολούθους και συνεχιστές. 
Έτσι και φέτος, όπως κάθε χρόνο,  το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου τα σύνολα πνευστών και κρουστών των σχολών της Εταιρίας θα εμφανιστούν σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της πόλης, όπως αναγράφονται στην αφίσα που κυκλοφορεί, ενώ στις 20.00 η Μαθητική Μπαντίνα, υπό τη διεύθυνση του Υπαρχιμουσικού μας κ. Σπύρου Ρουβά, θα εμφανιστεί στη γωνία Νικ. Θεοτόκη και Φιλαρμονικής (έξω από το κατάστημα Αγάθου στην Πίνια). Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι το βράδυ στις 21.30 με την καθιερωμένη συναυλία του Μουσικού Σώματος στο Περιστύλιο των Ανακτόρων, με έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική παράδοση, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, κ. Σωκράτη Άνθη. 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.