Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα...

Editorial
24 Ιουνίου 2016 / 13:47

Ιστορικές οι ανακοινώσεις κομμάτων και φορέων πάνω στο πτώμα των σκουπιδιών.

"Πρώτα η Λευκίμμη", βροντοφωνάζει η Γραμματεία του Γκούση (ΣΥΡΙΖΑ), συνεπής στην πολιτική πεποίθηση "μακριά απ' τον κώλο μας κι ας είναι δέκα μέτρα"! Εάν δεν βρώμαγε όλο το νησί θα προκαλούσαν ποτάμια γέλιου οι ισχυρισμοί πως "δεν έχουμε άποψη (σ.σ. ως κυβερνόν κόμμα, που έχει κερδίσει μάλιστα κάθε άλλη αναμέτρηση στο νησί, κατέχοντας όλα τα πόστα) εφόσον κανείς δεν μας ενημέρωσε", λέει! Και το επικό φινάλε σε ελεύθερη μετάφραση, έτσι που τα κάνανε, Δήμος και Περιφέρεια, ας κόψουν τώρα το λαιμό τους! Εμείς προτείναμε να πάνε την ολοκληρωμένη διαχείριση σε έκταση 70 στρεμμάτων στο... βόρειο συγκρότημα! Το πιάσαμε το υπονοούμενο, σύντροφε.
Αλλά και της ΝΟΔΕ, τι κείμενο!!! Τι σθένος! Τι... θράσος!!! Τώρα ήλθαν κι αυτοί στην Ελλάδα και κάτι σα ν' άκουσαν για τον ΧΥΤΑ, το Τεμπλόνι και τη Λευκίμμη. Στηλιτεύουν την αμηχανία του Γαλιατσάτου για να υπαινιχθούν ότι οι προσκείμενες στη ΝΔ, Αρχές, είχαν έτοιμη τη λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά την απέτρεψε η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ... Και που θα τη χωροθετούσατε την λύση που είχατε έτοιμη, κύριοι της ΝΟΔΕ; Στο Τεμπλόνι ή στη Λευκίμμη; Και τι θα κάνατε με τη Λευκίμμη, θα γυρίζατε πίσω στις Βρυξέλλες τα 4,7 εκατ. που κόστισε χωρίς να χρησιμοποιηθεί; Απλώς (!), ο βόμβα, που όλοι περιμέναμε τόσο καιρό να σκάσει, έσκασε τώρα στα χέρια του επόμενου, που έχασε και εκείνος όσο καιρό μπορούσε...
Στο ίδιο πνεύμα και οι ανακοινώσεις της ΠΙΝ. Πολύ κοκό και ομελέτα τίποτα. Κρυφτούλι να μη φορτωθούμε το πολιτικό κόστος της οδυνηρής, επείγουσας αντιμετώπισης. 
Δεν υπάρχει πλέον εύκολη και φτηνή λύση. Εάν δεν ανοίξουν και οι δυο εγκαταστάσεις σε καθεστώς επείγουσας διαχείρισης και για την ικανοποίηση έκτακτης ανάγκης, θα επιστρέψουμε στην εποχή των ανεξέλεγτων ΧΑΔΑ (σ.σ. που ήδη έχει ξεκινήσει) με πολλές μικρές χωματερές παντού! Όλα τάλλα είναι μ'άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!