Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κώστας Παυλίδης: Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας η αποζημίωση απόλυσης

Αποζημίωση απόλυσης
20 Ιουνίου 2019 / 08:00

Κ. Παυλίδης: Σημαντική στιγμή για τους εργαζόμενους η υποχρεωτική μέσω τράπεζας καταβολή αποζημίωσης απόλυσης και μισθοδοσίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Αποφάση (ΚΥΑ) που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στον εργοδότη που παραβαίνει τις εν λόγω διατάξεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Η απόφαση αυτή ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης δηλώνει επ' αυτού :«Σημαντική στιγμή για τον κόσμο της εργασίας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων η καταβολή των αποδοχών και της αποζημίωσης απόλυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών. Η καταβολή μπορεί να γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.
Μέσω της απόφασης αυτής δίνεται τέλος σε φαινόμενα αυθαιρεσιών και εκμετάλλευσης που παρατηρήθηκαν εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Η αξιοπρέπεια στον εργασιακό χώρο παραμένει διαρκές επίδικο και γι αυτό δίνουμε τη μάχη και νομοθετούμε απέναντι σε όσους επιθυμούν την απαξίωση του».