Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

17 Κερκυραίοι στο ιδρυτικό της Λαϊκής Ενότητας

λαϊκή ενότητα
24 Ιουνίου 2016 / 19:58

Η Λαϊκή Ενότητα, στο τριήμερο 24-26 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποιεί την 1η (ιδρυτική) Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έναρξη της συνδιάσκεψης έγινε με χαιρετισμούς από  κόμματα και οργανώσεις του  αντιμνημονιακού τόξου, και με πολιτική ομιλία του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26/6 με την έγκριση των κειμένων (κείμενο Θέσεων και Προγραμματικών Θέσεων και σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας) και την εκλογή των Οργάνων του μετωπικού πολιτικού φορέα της ΛΑΕ.
Η Λαϊκή Ενότητα φτάνει στην 1η (ιδρυτική) Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη μέσα από μια διαδικασία περιεκτικού και γόνιμου διαλόγου, όχι μόνο στο εσωτερικό της, αλλά και με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.
Στην Κέρκυρα, οι Πολιτικές Επιτροπές (Π.Ε.) της Λαϊκής Ενότητας, πραγματοποίησαν Συνελεύσεις στην Πόλη, τον Βορρά και τον Νότο. Σε συντροφικό κλίμα και με δημιουργικό τρόπο αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος, με την κατάθεση απόψεων και προτάσεων των μελών και φίλων της ΛΑΕ, καθώς και των συνιστωσών και συλλογικοτήτων που συγκροτούν τον πολιτικό φορέα.
Ενδεικτικά, θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες των Συνελεύσεων ήταν: η αποτίμηση της μέχρι τώρα δράσης της ΛΑΕ, οι διεθνείς εξελίξεις, η ελληνική οικονομία και κοινωνία στη δίνη των μνημονίων, η ανάλυση της πολιτικής στρατηγικής  της Αριστεράς, το μεταβατικό πρόγραμμα φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση, η ανάγκη δημιουργίας ριζοσπαστικού αριστερού μετώπου ρήξης και ανατροπής των μνημονίων. Από τα μέλη κατατέθηκαν απόψεις, προτάσεις και τροπολογίες επί των υπό συζήτηση κειμένων. 
Οι Συνελεύσεις ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των αντιπροσώπων των Πολιτικών Επιτροπών Μέσης, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας.
Οι εκλεγέντες αντιπρόσωποι είναι: Πολιτική Επιτροπή ΛΑΕ Μέσης Κέρκυρας (Πόλη): Αλεξάκη Ευαγγελία, Βούλγαρης Γιώργος, Γεωργακόπουλος Πάνος, Λιτσαρδόπουλος Κώστας, Μαρκάτης Λευτέρης, Ντούττο Πατρίτσια, Ραιδεστινός Γιώργος, Σαμοΐλης Στέφανος, Στραβοράβδης Διονύσης, Στρατούλη Ελένη, Τσιμήγκας Βαγγέλης και Φοντάνας Γιάννης. Πολιτική Επιτροπή ΛΑΕ Βόρειας Κέρκυρας: Ανδριοπούλου Ελένη, Προβατάς Σπύρος και Πολιτική Επιτροπή ΛΑΕ Νότιας Κέρκυρας: Γιωτάκης Σπύρος, Μπόικος Σπύρος και Μπόικου Λουίζα.