Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλήψεις για ρύπανση, άγρα πελατών και διαφημιστικές πινακίδες στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος
23 Ιουνίου 2019 / 20:22

Δύο συλλήψεις έκανε την Κυριακή το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε να καταλήγουν στη θάλασσα ακάθαρτα υγρά, τα οποία προερχόντουσαν από σωλήνα εντός περίφρακτου χώρου Ξενοδοχείου στην περιοχή «ΑΡΓΑΣΙ» Ζακύνθου.
Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 51χρονος συντηρητής των εγκαταστάσεων καθώς και η 59χρονη πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ξενοδοχείου.
 
Στη σύλληψη ενός 46χρονου προέβησαν τις πρωινές ώρες, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου για άγρα πελατών.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στον λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων Ζακύνθου, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος έκανε άγρα πελατών σε διερχόμενα οχήματα υποδεικνύοντας τους να σταματήσουν σε συγκεκριμένο χώρο όπου βρίσκεται τουριστική επιχείρηση η οποία είχε δηλώσει ότι του ανήκει.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
Την ίδια μέρα συνελήφθη μια 54χρονη για απλή χρήση αιγιαλού. Σε έλεγχο στον λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων Ζακύνθου, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα είχε τοποθετήσει δύο πινακίδες οι οποίες διαφήμιζαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Για διαφημιστικές πινακίδες χωρίς την απαιτούμενη άδεια συνελήφθη στο λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολίμων και ένας 59χρονος. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.