Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν.Δ. Βορρά: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν νέα «φυτίλια» στην κερκυραϊκή κοινωνία

Σκουπίδια
24 Ιουνίου 2016 / 22:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην ανακοίνωση της τοπικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις της για τη διαχείριση των απορριμμάτων δίνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Βορείου Τομέα της Ν.Δ.

«Η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας σχετικά με την διαχείριση των απορριμάτων στο νησί βρίθει ανευθυνότητας, λαϊκισμού και ερασιτεχνισμού όσον αφορά στην αντιμετώπιση του πρώτου και σοβαρότερου προβλήματος της Κέρκυρας, όπως άλλωστε και η μέχρι τώρα δράση των κομματικών του εκπροσώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην κεντρική κυβέρνηση.
Με την ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτεται ότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες πολιτικές αρχές της συνέπειας, αξιοπρέπειας, σταθερότητας και αλληλεγγύης απέναντι στους συνεργάτες τους, που οι ίδιοι ανέδειξαν και στήριξαν με λάβαρα  και κομματικές σημαίες. Γι'αυτό ακριβώς εξαπολύουν δηλητηριώδη βέλη και «αδειάζουν εν ψυχρώ» τους κομματικά ομογάλακτούς τους, Δήμαρχο  Περιφερειάρχη, ξεχνώντας κάθε είδος «συντροφικότητας» και αντιμετωπίζοντάς τους ως νόθα τέκνα και βαρίδια, τώρα που το καράβι βουλιάζει, προκειμένου να μην υποστούν την κομματική φθορά και την τεράστια ευθύνη που τους αναλογεί για την σημερινή κατάντια του Δήμου μας! Δεν θα τα καταφέρετε, όμως, τόσο εύκολα να εγκαταλείψετε το καράβι, θα σας παρασύρει στο βυθό μαζί του, γιατί πλέον οι  πολίτες γεύτηκαν τι θα πει ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΡΙΚΙ  και ΑΝΑΣΑ  .....τρια σε ένα, τρεις κάλπες μια επιλογή, μια νίκη όπως ζητοκραυγάζατε. Το σύνθημα πλέον είναι «τρεις κάλπες ίδια συμφορά».
Εκτός όμως από το «συντροφικό» αλληλοβγάλσιμο των οφθαλμών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΡΙΚΙ και ΑΝΑΣΑ, με την ανεύθυνη αυτή ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κέρκυρας ανοίγει νέες ατραπούς αντιπαραθέσεων, με την πρωτάκουστη πρόταση για μεταφορά των απορριμάτων στη Βόρεια Κέρκυρα. Είναι πρωτοφανές  ένα κομματικό  όργανο  που εκπροσωπεί κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο, χωρίς καμία συνεννόηση, με περισσό μόνο θράσος και λαϊκισμό και χωρίς καμία μελέτη (χωροθέτησης, περιβαλλοντικών επιπτώσεων κλπ), κανένα εγκεκριμένο σχεδιασμό (από ΠΙΝ και Υπουργεία), χωρίς καμία αδειοδότηση ή κονδύλια και το σημαντικότερο χωρίς δημοκρατική διαβούλευση να υποδεικνύει ανεύθυνα λύση!!!!  Μοναδικός δε γνώμονας της ρηξικέλευθης   αυτής πρότασης  είναι τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας (η πλειοψηφία των οποίων όλως τυχαίως καταγόμενοι από  το Νότο) να μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς να υβρίζονται και να αποδοκιμάζονται από τον κάθε πολίτη για την ανυπαρξία των αιρετών τους αντιπροσώπων!!! Πέρα, λοιπόν της παντελούς έλλειψης τεκμηρίωσης και επιστημονικής προσέγγισης  η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί χωρίς λόγο και μόνο για αντιπερισπασμό, νέες εκρηκτικές καταστάσεις στην ήδη διχασμένη κερκυραϊκή κοινωνία και λειτουργεί επικίνδυνα, εμπρηστικά και πολωτικά, όταν αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται στην κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε, που η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη και η ψυχραιμία είναι απαραίτητα στοιχεία για την άρση του αδιεξόδου που απειλεί να καταστρέψει τους συνδημότες μας και τον τόπο μας.
Η Βόρεια Κέρκυρα δεν αρνήθηκε ποτέ να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί στο σύνολο της Κερκυραϊκής κοινωνίας και αναφερόμαστε στο έργο  των φραγμάτων που οι τελευταίες εξελίξεις το φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα ως συνεχιζόμενο έργο και που ευελπιστούμε να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κέρκυρα. Παρόλες τις περιβαλλοντικές  του επιπτώσεις  δεν ζητήσαμε ποτέ να φύγει και να εγκατασταθεί  «κάπου αλλού», μακρυά από εμάς και να πληρώσουν οι άλλοι το μάρμαρο.
Ενώ λοιπόν, θα περίμενε κανείς ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει προοπτικές που θα δώσουν οριστική  λύση στο  πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων όπως η κατασκευή εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης ακόμα και με ΣΔΙΤ  (που άλλωστε τώρα εγκρίνει η κυβέρνησή του !!) και να απαιτήσει την απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου και των τεχνικών προδιαγραφών του έργου, με την παράλληλη ανάπλαση της περιοχής του  Τεμπλονίου, εγκλωβισμένος στη λαικίστικη πολιτική του ρητορική  "πετάει το μπαλάκι" στους Βόρειους, έχοντας προφανώς κατά νου την ομώνυμη ταινία  "οι Βόρειοι και οι Νότιοι".!!!!!
Ενα έχουμε να σας πούμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ  "όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες"».