Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επισκέψεις του Σπύρου Κροκίδη στα Σώματα Ασφαλείας

ΝΔ
25 Ιουνίου 2019 / 13:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τις ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας του νησιού συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης

Συγκεκριμένα, είχε συναντήσεις με τις ηγεσίες της αστυνομίας, του λιμενικού και της πυροσβεστικής καθώς και με  το σωματείο των αστυνομικών υπαλλήλων της Κέρκυρας.
Μετά  τις συναντήσεις, ο Σπύρος Κροκίδης δήλωσε «Η ασφάλεια είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για έναν τομέα με ξεκάθαρες ανάγκες, οι οποίες διαχρονικά παραμελήθηκαν από την απερχόμενη κυβέρνηση.
Με στόχο μας οι πολίτες να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς, στηρίζουμε την παραμονή του ΑΤ Λευκίμμης, Μπενιτσών και Παλαιοκαστρίτσας στις έδρες τους.

Ο σχεδιασμός για κατάργηση και ενοποίηση των Αστυνομικών Τμημάτων, έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη:
- Η νησιωτικότητα της Κέρκυρας
- Το γεωγραφικό της ανάγλυφο
- Το οδικό δίκτυο του νησιού
- Οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής
- Ο αναγκαίος χρόνος σε περιπτώσεις άμεσης επέμβασης.

Επιμένουμε στην εφαρμογή του οργανογράμματος των υπηρεσιών και στην συμπλήρωση της υφιστάμενης δυνάμεως κατά 75 άτομα για την ουσιαστική αστυνόμευση ειδικότερα τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός του νησιού διπλασιάζεται.
Είναι σαφές ότι χωρίς το αγαθό της ασφάλειας σοβαρός τουρισμός δεν υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια είδαμε σε τουριστικές περιοχές να διαπράττονται βαρύτατα εγκλήματα που δυσφήμισαν διεθνώς τη χώρα μας. Η πολιτεία πρέπει να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει ότι περιοχές έντονου τουρισμού όπως η Κέρκυρα θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Πρέπει οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας της Κέρκυρας, των Διαποντίων και των Παξών να λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίων περιοχών.
Θα εργαστούμε για όλα τα δίκαια αιτήματα.
Πρέπει, τέλος, να συγχαρούμε τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας για τον αδιάκοπο αγώνα τους. Όπως ενημερώθηκα από την ηγεσία της πυροσβεστικής έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Ενημερώθηκα επίσης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας από τον Λιμενάρχη και τον Υπολιμενάρχη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικότερα λόγω της αύξησης του τουρισμού.

Η σωστή λειτουργία αλλά και η τουριστική οικονομία του νησιού μας στηρίζονται στον αγώνα της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.
Αυτή την προσφορά τους την αναγνωρίζουμε στη Νέα Δημοκρατία και για αυτόν τον λόγο στηριζόμαστε σε αυτούς για έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την ίδρυση τμήματος μεταγωγών καθώς η Κέρκυρα αποτελεί έδρα Εφετείου»
.