Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμος Κέρκυρας και «Στήριξη» μαζί στον αγώνα κατά των ναρκωτικών

Στήριξη
26 Ιουνίου 2019 / 13:59

«Είμαστε κοντά στην κοινωνία και τις οικογένειες γιατί η μάχη κατά των εξαρτήσεων είναι μια μάχη καθημερινή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), έδωσαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΠ, Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η επιστημονική υπεύθυνη της ΔΗΜΟΠ Αννέτα Τσελέντη και ο πρόεδρος του συλλόγου ΣΤΗΡΙΞΗ Σπύρος Δολιανίτης.
Στο έργο που επιτελεί η ΔΗΜΟΠ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, τονίζοντας τη σημασία του στον τομέα της πρόληψης και στον υποστηρικτικό χαρακτήρα που έχουν οι δράσεις της. «Το έργο αυτό» επιτελείται «προσέθεσε ο Δήμαρχος παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι φορείς υγείας, με κυριότερο πρόβλημα την υποστελέχωσή τους. Ευχαριστώ τη ΔΗΜΟΠ και τη ΣΤΗΡΙΞΗ» κατέληξε «για   τις συνεχείς προσπάθειες τους και το έργο που επιτελούν». 
«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» είπε η κ. Τσελέντη «αλλά κάθε ημέρα είναι σημαντική για το πώς θα ζήσουμε. Και είμαστε όλοι σημαντικοί από τον τρόπο που ζούμε. Δικός μας στόχος είναι η πρόληψη με τη συνεχή ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενός υποστηρικτικού δικτύου που θα είναι κοντά στις οικογένειες και την κοινωνία γενικότερα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η ανάγκη  στήριξης των υπηρεσιών υγείας, η ανάγκη μόνιμης χρηματοδότησής τους, η στελέχωσή τους, η μεταξύ τους διασύνδεση και η εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου Δράσης».
 «Μην είσαι θεατής, διάλεξε τη ζωή σου»  είναι το μότο της ΣΤΗΡΙΞΗΣ, που ιδρύθηκε το1996,  είπε ο πρόεδρός της Σπύρος Δολιανίτης. «Κι εμείς είμαστε κοντά στην κοινωνία και τις οικογένειες γιατί η μάχη κατά των εξαρτήσεων είναι μια μάχη καθημερινή. Η ζωή είναι ωραία και πρέπει να το καταλαβαίνουμε  όλοι».