Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε συγκέντρωση γυναικών μίλησε η υποψ. βουλευτής του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού

ΚΚΕ
27 Ιουνίου 2019 / 07:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ενδιαφέρον πολλών γυναικών προσέλκυσε η συγκέντρωση της Τρίτης 25 Ιουνίου.

Εργαζόμενες από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους συναντήθηκαν με την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού. Γυναίκες επιστήμονες, εργάτριες, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτήτριες, έμπειρες αλλά και νεότερες αγωνίστριες βρέθηκαν για να μιλήσουν για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Στην ομιλία της η Αλεξάνδρα Μπαλού έθεσε το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης που έχουμε μπροστά μας:

«Η εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ αποτελεί τη σημαντικότερη εγγύηση για τον εργαζόμενο, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα μείνει μόνος του, δεν θα μείνει ανυπεράσπιστος απέναντι στην ασυδοσία του εργοδότη του. Δεν θα μείνει ανυπεράσπιστος απέναντι στην αγριότητα μιας πολιτικής που τη βιώνει ήδη και που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ακόμα πιο επιθετικά από όποια κυβέρνηση κι αν βγάλουν οι κάλπες, είτε είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της Νέας Δημοκρατίας».
Στη γόνιμη συζήτηση που εξελίχθηκε έγινε μια ακριβής περιγραφή των συνθηκών εργασίας που βιώνουμε, αλλά και του μέλλοντος που καλούμαστε να υπερασπιστούμε.
Όπως ανέφερε ειδικά η Αλεξάνδρα Μπαλού, «Εμείς, ως γυναίκες, είμαστε οι πρώτες που υφίστανται τη βαρβαρότητα των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επαγγελματική ανασφάλεια, τα εξαντλητικά ωράρια που πλέον έχουν επεκταθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, την κατάργηση επιδομάτων όπως ήταν του τοκετού που πλέον χορηγείται μόνο εάν γεννήσουμε στα σπίτια μας. Εμείς, μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που υπηρετούμε είμαστε οι πρώτες που επιβαρύνονται με τη φροντίδα των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, με τη φροντίδα των ηλικιωμένων μας που με τις διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις και την παρακμή των θεσμών Υγείας και Πρόνοιας δεν έχουν πουθενά αλλού να ακουμπήσουν. Αυτά είναι αποτελέσματα των τριών μνημονίων που μας επέβαλλαν διαδοχικά το τέως ΠΑΣΟΚ, νυν ΚΙΝΑΛ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα που ευθύνονται για τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών της ζωής μας είναι αυτά που έρχονται και τούτη τη φορά να ζητήσουν την ψήφο μας. Είναι προκλητικό να ζητούν την άδειά μας για να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος μας. Είναι σημαντικό στις ερχόμενες εκλογές να τιμωρηθούν εκείνοι που ευθύνονται για τη σημερινή μας κατάσταση».

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε μέχρι αργά, εκφράστηκε η ανάγκη να μην σκορπίσει ούτε μια ψήφος στα κόμματα «μιας χρήσης» που εμφανίζονται στο πολιτικό σκηνικό για να μετατρέψουν τις ψήφους διαμαρτυρίας του κόσμου, σε ψήφους συνεργασίας και υποστήριξης των κομμάτων που υπέγραψαν μνημόνια. Συγχρόνως, εκφράστηκε η αισιοδοξία, ότι το ΚΚΕ θα ενισχυθεί μέσα από τις ερχόμενες εκλογές και θα έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.