Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αισιοδοξία Σκουρλέτη για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα (video)

Πάνος Σκουρλέτης
28 Ιουνίου 2019 / 10:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έύκολο στόχο χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί των Φαιάκων. Πιο δύσκολο, αλλά εφικτό στόχο, χαρακτήρισε την πρωτιά σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην αιθουσα της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, ανέφερε χαρακτηριστικά:«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μπορούμε να ελπίζουμε. Έχουμε την άνεση, την πολυτέλεια, ως χώρα να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς μπροστά μας να έχουμε τον κίνδυνο μνημονίων και αυτό πιστώνεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ο καθένας καλείται να αποκαλυφθεί μπροστά στον ελληνικό λαό.
Καλούμε το λαό να θυμηθεί ποιοι έχουν τη βασική ευθύνη που η χώρα οδηγήθηκε στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά και εάν αυτές οι δυνάμεις -που έχουν ονοματεπωνυμο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, εάν τους έχετε ακούσει κατά την προεκλογική περίοδο να πούνε ποια από αυτά τα μεγάλα εγκληματικά λάθη δεν θα έκαναν. Καλέστε τους να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα και θυμηθείτε τις μεγάλες τους ευθύνες».

Ασκώντας κριτική στον προεκλογικό λόγο της ΝΔ, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Εδώ βρισκόμαστε μπροστά στο εξής παράδοξο: Η ΝΔ έχει ένα κυλιόμενο πρόγραμμα και κάθε μέρα μεταμφιέζεται. Όταν λοιπόν ρωτάμε τον κ. Μητσοτάκη αν πιστεύει στην επταήμερη εργασία, μας απαντά "δεν είναι αυτό που νομίζετε, μιλήσαμε για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων". Μα αυτό ισχύει εδώ και χρόνια! Τον καλούμε να μας πει αν πιστεύει ότι περισσεύουν γιατροί στα νοσοκομεία, δάσκαλοι στα σχολεία και προτείνει να φεύγουν πέντε για να έρχεται ένας, τότε μασάει τα λόγια του. Όταν ρωτάμε πού υπάρχει η προτασή τους για το ασφαλιστικό, για άλλη μια φορά μασούν τα λόγια τους. Και τα ερωτήματα είναι πολύ συγκεκριμένα, όταν αποκαλύπτεται η πρόταση του για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης»

Μιλώντας για την ελληνική περιφέρεια ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την στηριξε έμπρακτα, έκανε 13 περιφερειακά συνέδρια και κάθησε στο τραπέζι του διαλόγου με τις παραγωγικές δυνάμεις κάθε τόπου.
«Μέσα από μια τέτοια διαδικασία μπορούμε σήμερα να λέμε πως μετά από χρόνια μπορούμε να ελπίζουμε  ξανά», συνέχισε.
«Να ελπίζουμε διότι υπάρχουν μπροστά μας νέες παραγωγικές ευκαιρίες. Ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τη δημιουργία 500.000  θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία, δεν είναι ένας έωλος στόχος, όταν ήδη μέσα στις αντίξοες, δύσκολες μνημονιακές συνθήκες υπήρξαν σχεδόν 420.000 εργασίας. Γιατί λοιπόν να μην γίνουν πραγματικότητα από εδώ και μπρος, που όλοι εκτιμούν ότι θα είναι μια περίοδος ανάπτυξης,γεγονός που πιστοποιείται από τη δυνατότητα που έχει αποκτήσει ξανά η χώρα να δανείζεται από τις αγορές, από τα εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης, από την αύξηση των εξαγωγών, από το ρεκόρ εδώ και δεκαετίες της αύξησης των ξένων επενδύσεων».



Σχετικά με τις επικείμενες εθνικές εκλογές, είπε: «Ξέρετε, υπάρχουν δύσκολοι και εύκολοι στόχοι. Για μας ο εύκολος στόχος εδώ στην Κέρκυρα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρωτο κόμμα, ο δύσκολος στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα σε όλη την Ελλάδα. Και τα δύο όμως είναι εφικτά» κατέληξε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ 



Μετά τη συνέντευξη τύπου, ο γραμματεάς της Κ.Ε, συναντήθηκε με τον  Αντιπεριφερειάρχη Σάκη Τσούκα ως εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Ακολούθησε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβο Κακαβίτσα. Το βράδυ, ο Πάνος Σκουρλέτης θα μιλήσει στην Κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλακάδα του Αγιού Σπυρίδωνα, στις 20:30.