Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για την αποκατάσταση των κυττάρων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
02 Ιουλίου 2019 / 12:16

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε εννιά μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπογράφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, από τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρο Ασπιώτη και τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε – W.A.T.T. Α.Ε , η σύμβαση του έργου  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ» προϋπολογισμού  3.478.200,00  Ευρώ  (με ΦΠΑ).

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που περιλαμβάνει:  
Χωματουργικές εργασίες – Αντιστηρίξεις – Εργασίες οδοποιίας, οικοδομικές εργασίες,  φυτοτεχνική κάλυψη, έργα τελικής κάλυψης, Η.Μ εργασίες,  κ.λ.π
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε εννιά μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης του έργου. Η σημερινή ημερομηνία  (02/07/2019), αποτελεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου.
Κατά την υπογραφή παρέστησαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας  Νικολούζος, η νέα Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας,  Μερόπη Υδραίου, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που ανέλαβε την κατασκευή του έργου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε  από τον Δήμαρχο, τη νέα Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του  ΣΥΔΙΣΑ και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας  επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του έργου, για την πολύπαθη περιοχή του Τεμπλονίου, αλλά και για ολόκληρο το νησί.  Ένα σημαντικό έργο για το περιβάλλον που μαζί με αυτό του εργοστάσιου, που υπογράφεται σε λίγες μέρες ανοίγει το δρόμο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμάτων στην Κέρκυρα .