Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η νέα Νοσοκομειακή Βιβλιοθήκη, καρπός του Ιονίου Πανεπιστημίου και πολλών εθελοντών (video-photos)

Νοσοκομείο Κέρκυρας
04 Ιουλίου 2019 / 13:54
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εγκαινιάστηκε σήμερα στον πρώτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ένα έργο καινοτόμο και ιδιαίτερο για τα ελληνικά δεδομένα, εγκαινιάστηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας: Μια βιβλιοθήκη με πλήθος συλλογών: ιατρική, παιδική, ενηλίκων. Διαθέτει επίσης μια συλλογή από παλαιά βιβλία - κειμήλια, ακόμα και του 18ου και 19ου αιώνα, σωριασμένα μέχρι πρότινος στην υγρασία των υπογείων του Νοσοκομείου, τα οποία καταλογογραφήθηκαν και διασώθηκαν. Είναι έτοιμη να λειτουργήσει κανονικά και έχει χάρη στο λογισμικό  του Βιβλιοθηκονομικού Προγράμματος openABEKT, την πλέον διαδεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση (πακέτο εφαρμογής λογισμικού) για τις βιβλιοθήκες στην Ελλάδα.

Με δεδομένη την απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση που ήδη υπάρχει σε επιστημονικά περιοδικά και άρθρα, έχει επίσης τη δυνατότητα της δημιουργίας και ανάπτυξης ενός κέντρου επιστημονικής πληροφόρησης για τους εργαζομένους αλλά και υπηρεσίες πληροφόρησης για παιδιά και ενήλικους ασθενείς ή προσερχόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.


O Δρ. Πέτρος Κωσταγιόλας

Ήταν ένα έργο απαιτητικό, επίπονο και χρονοβόρο. "Μαέστρος" το εγχειρήματος εδώ και τρία χρόνια είναι ο καθηγητής του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Πέτρος Κωσταγιόλας, ο οποίος με την πολύτιμη αρωγή των φοιτητών, του προσωπικού και της Διοίκησης, "έχτισε" ένα τμήμα του νοσοκομείου που αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών. Η νέα βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, τους φοιτητές του ΤΑΒΜ, του Σωματείου "Για τα παιδιά μας", πολιτιστικών συλλόγων αλλά και ιδιωτών χορηγών εξοπλισμού, θα χρησιμοποιείται τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους επισκέπτες. 



Στόχος είναι τα βιβλία να είναι προσιτά στον καθένα, ακόμα και σε όσους δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, αφού θα μοιράζονται με τρόλεϊ από θάλαμο σε θάλαμο, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού. Η βιβλιοθήκη ονομάστηκε « Σπυριδούλα Αλεξάκη» προς τιμήν της αποθανούσης νοσηλεύτριας του Γ.Ν. Κέρκυρας. Ο Πέτρος Κωσταγιόλας στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην ευχάριστη έκπληξή του όταν βρέθηκε μπροστά στην αξιοσημείωτη προθυμία εθελοντών, από το πρώτο κιόλας κάλεσμα. «Αυτό είναι ένα μικρό λιθαράκι ελπίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά... 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.