Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κίνηση Ανοιχτό Επιμελητήριο για τον χάρτη ΟΛΚΕ-Δήμου

Ανοιχτό Επιμελητήριο
27 Ιουνίου 2016 / 20:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δικαιολογημένες αντιδράσεις - επώνυμες και ανώνυμες - των κερκυραίων επαγγελματιών της Πόλης για τον χάρτη Δήμου και ΟΛΚΕ, αναδεικνύουν για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια των τοπικών επαγγελματικών φορέων, η οποία έχει οδηγήσει τον τόπο στην παρούσα παρακμή, αλλά και το επαγγελματικό κίνημα σε πλήρη απαξία.

Η επίκληση του ΟΛΚΕ, ότι η πρόσκληση δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο δεν είναι καθόλου πειστική, καθώς επικαλείται τη νομιμότητα, αλλά εδράζεται σε μία πολιτικά και ηθικά αμφισβητούμενη παραδοχή: ότι οι επαγγελματίες της πόλης συνηθίζουν να διαβάζουν τις διακηρύξεις δημοσίων έργων ή ότι - εν πάση περιπτώσει - οφείλουν να το κάνουν.
 Το γεγονός άλλωστε, ότι η ενημέρωση των επαγγελματιών ήταν «ανορθόδοξη», «ανεπιτυχής» και «άστοχη» είναι αυταπόδεικτο από τον αριθμό των επαγγελματιών, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν προσφορές: ΜΟΝΟ 11 επιχειρήσεις ! Αυτό και μόνο το στοιχείο όφειλε λογικά να προβληματίσει τους υπευθύνους και να τους οδηγήσει προς την κατεύθυνση νέας προκήρυξης του διαγωνισμού μετά από καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών.
 Η σύγκρουση αυτή αναδεικνύει και την ανεπάρκεια του προέδρου του Επιμελητηρίου, ο οποίος προκειμένου να προασπίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών του νησιού, συμμετέχει ex officio ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΚΕ. Δεν εντόπισε όμως το πρόβλημα και δεν φρόντισε, ως όφειλε θεσμικά, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι επαγγελματίες κατά τον προσήκοντα τρόπο, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, ο ερασιτεχνικός (στην καλύτερη εκδοχή) χειρισμός του οποίου, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε διενέξεις!
 Στο γεγονός δε, ότι 3 από τους εν τέλει διαφημισθέντες είναι επικεφαλής επαγγελματικών φορέων, αντιπαραθέτουμε την ανάγκη αλλαγής της κυρίαρχης νοοτροπίας, όπως αυτή εκφράζεται από τον τίτλο του συνδυασμού μας ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ !!!