Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανένα ενδιαφέρον για ΑΦΜ άλλης ομάδας

ΑΟΚ Κέρκυρα
11 Ιουλίου 2019 / 13:55
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπήρχε μία παρατεταμένη σιωπή από τα επίσημα χείλη των ανθρώπων του ΑΟΚΚ, αλλά όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν

αυτές τις μέρες και αφορούσαν την ΠΑΕ, την ανάγκασαν μετά από καιρό, να βγάλει ανακοίνωση σε μία προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Δυστυχώς, υπάρχει πολύ ράδιο αρβύλα και κάποιοι λένε ή γράφουν πράγματα εκτός πραγματικότητας σε μία εποχή που ο ΑΟΚΚ και κυρίως οι άνθρωποι που τον διοικούν, χρειάζονται στήριξη και όχι φανταστικές ειδήσεις.
Δε γνωρίζουμε πού και ποιος ανέφερε ότι ο ΑΟΚΚ ψάχνει ΑΦΜ, από την άλλη έχουμε από την αρχή αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια από τον Λ. Γεωργακόπουλο για να βρεθεί επενδυτής, χωρίς να αναφέρουμε πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ πριν από έναν μήνα τονίσαμε ότι έγκυρες πληροφορίες λένε ότι αν δε βρεθεί λύση, η διοίκηση θα κατεβάσει την ομάδα στο πρωτάθλημα και θα παλέψει για το καλύτερο.
Όμως μετά από ακριβώς δυο μήνες, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, με την οποία ξεκαθαρίζει δύο πολύ σημαντικά πράγματα για το μέλλον της. Το ένα έχει να κάνει με το ΑΦΜ και τις φήμες γύρω από αυτό και το άλλο με την προσπάθεια που γίνεται ώστε να είναι βιώσιμη η ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Σε σχέση με δημοσιεύματα τα οποία είδαν σήμερα το φώς της δημοσιότητας θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής. Ο ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την αγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας. Όλοι στην ομάδα εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης ώστε η ΠΑΕ να καταστεί βιώσιμη. Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την νέα διάρθρωση και το πλάνο για την επόμενη σεζόν».

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι δε συμφέρει την ΠΑΕ να πάρει άλλο ΑΦΜ. Πέραν του ότι θα χαθεί η αξιοπιστία των ανθρώπων που τη διοικούν, δε συμφέρει με τίποτα οικονομικά και θα ήταν μία πολύ κακή επιλογή.
Αν θέλει να πάρει άλλο ΑΦΜ πρέπει να δώσει τουλάχιστον 300.000 ευρώ και θα παίξει μία κατηγορία παρακάτω. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει και περίπου 700.000 από τα τηλεοπτικά.
Ουσιαστικά θα έχει ζημιά της τάξεως του 1.000.000 και  θα πρέπει πάση θυσία να κάνει πρωταθλητισμό ώστε να ανέβει κατηγορία, αν θέλει να έχει μέλλον. Η σκέψη για απόκτηση ΑΦΜ είναι άστοχη, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τον λόγο που βγήκε το βράδυ της Τετάρτης η ανακοίνωση.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια