Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρηματοδότηση 667 χιλ.€ για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΕΣΠΑ
11 Ιουλίου 2019 / 14:02

Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 315 ωφελούμενοι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με 667.443 ευρώ, της φιλοξενίας βρεφών και νηπίων σε Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΠΙΝ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος
 
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 667.443 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων” και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
 
Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άντρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2019-2020, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η πράξη συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω “αξίας τοποθέτησης” (voucher) του τέκνου του, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 315 ωφελούμενοι.
 
Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 2/9/2019 και λήξης η 31/12/2021.