Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟΚΚ με στόχο την παραμονή στην Super league

αοκκ
28 Ιουνίου 2016 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Μιχάλης Γρηγρίου στην πρώτη του συνέντευξη στον Πλάντραφο, στο ξεκίνημα της περιόδου, είπε λίγα αλλά ουσιαστικά για την φετινή ομάδα. Βασικός στόχος να φτιάξει καλή ομάδα που να αρέσει στον κόσμο, αλλά και να βάλει τουλάχιστον δυο ομάδες κάτω στο βαθμολογικό πίνακα, να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ερώτημα, πως νοιώθει μετά από 14 μήνες που ξαναπέρασε την καγκελόπορτα στον Πλάντραφο είπε… «ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα, αυτό που είπα και στη παρουσίαση, πραγματικά όταν έρχεσαι σε ένα γνώριμο και αγαπημένο για σένα περιβάλλον, δεν διαφοροποιείτε τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα, το ίδιοι είναι και τα συναισθήματά μου και πραγματικά  είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ». 
Για τις αρκετές προτάσεις που είχε και την επιλογή του να επιστρέψει στον ΑΟΚΚ διευκρίνισε…  «Αυτό που είπα, ότι όταν έχεις άριστη συνεργασία,  και έρχεσαι σε γνώριμα για σένα λημέρια, ξέροντας ότι θα κάνεις τη δουλειά σου, όπως ακριβώς εσύ θέλεις, ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα και ούτε καν μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ και αν το ζυγίσω».
Για το θέμα των μεταγραφών ¨τόνισε….  «Θεωρώ ότι το 80% του ρόστερ το έχουμε ήδη. Χρειαζόμαστε 2 ή 3 παίκτες ακόμα, θα το ξέρω σε 2-3 μέρες. Ευελπιστώ μια μεταγραφή θα κλείσει μέχρι την Πέμπτη-Παρασκευή, οπότε μένει 2 ή 1 θα το ξέρουμε, θεωρώ ότι στην προετοιμασία θα έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές». 
Για το τι ψάχνει ακόμα η ομάδα,  ξεκαθάρισε… «ότι ψάχνει δυο επιθετικούς και το ερωτηματικό είναι μια θέση στα χαφ. Πρώτα οι δυο επιθετικοί με τα στοιχεία της δικής μου φιλοσοφίας, να μαρκάρουμε από ψηλά, να παίζουμε πρώτα για την ομάδα και μετά για τον αντικειμενικό στόχο της εκάστοτε θέσης που είναι το γκολ. Έχουμε ήδη βρει τον έναν, έχουμε και τα δικά μας παιδιά, Γεωργακόπουλο και Παμπλίδη που είναι στην ίδια θέση και νομίζω κλείνοντας την πρώτη μεταγραφή θα πάμε και σε δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα». 
Για το θέμα του ρόστερ είπε ότι φρόντισε να διατηρηθεί ο βασικός κορμός, έμειναν παιδιά που είχε ξανασυνεργαστεί , ξέρουν τη φιλοσοφία και τις τακτικές, έτσι ώστε να είναι πιο βατό να βοηθήσουν τα περσινά παιδιά που ήλθαν την περσινή σεζόν που δεν ήμουν εγώ και τα φετινά παιδιά. Υπάρχει σε κάθε θέση ένας ποδοσφαιριστής που ήταν μαζί μου, αυτό ήταν ότι καλύτερο για να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα και οι νέοι ποδοσφαιριστές. 
Για τον Σπίνουλα είπε ότι ήθελε η ομάδα να έχει άλλο ένα τοπικό στοιχείο στην ομάδα μας και θεωρώ ότι δεν του δόθηκαν οι απαραίτητες ευκαιρίες του Σπύρου στο παρελθόν για να μπορέσει να δείξει την αξία του σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ, ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρει  και θα προσπαθήσει τώρα. 
Τέλος το μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, για τον Μ. Γρηγορίου είναι, ότι… « ο κόσμος ξέρει τη δική μας φιλοσοφία, σαν στόχο πρέπει να βάλουμε δυο ομάδες κάτω από μας στο τέλος του πρωταθλήματος στο βαθμολογικό πίνακα, χωρίς να παραβλέπουμε το κίνητρο να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αρέσκεται να τη βλέπει ο κόσμος και τον θέλουμε, όπως μας συμπαραστάθηκε τα προηγούμενα χρόνια, να είναι πιο μαζικά κοντά μας».
Για το ξεκίνημα και τους στόχους της ομάδας μίλησαν και οι πρωταγωνιστές, και μεταξύ των άλλων τόνισαν:
 
Αλέξανδρος Κόντος:  Σωστές κινήσεις, θα πάει καλά η ομάδα
Ο επιθετικός μέσος που η παρουσία του ομορφαίνει και δυναμώνει επιθετικά την ομάδας, ξεκίνησε με ευχές λέγοντας… καλή σεζόν να έχουμε με υγεία και πολύ δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας. Στη συνέχεια είπε ότι η ομάδα επέστρεψε εκεί  που έπρεπε να είναι, είναι θετικό ότι ήλθε ο Μ. Γρηγορίου, ξέρει τα παιδιά, ξέρει την ομάδα δεν θέλει χρόνο προσαρμογής, ήδη κάποια παιδιά επιστρέφουν (Επστάιν, Σιόντης)  και αυτά δεν θέλουν χρόνο προσαρμογής, γίνονται πολύ σωστές κινήσεις η ομάδα έχει ένα πολύ καλό υλικό και με λίγες προσθήκες η ομάδα μπορεί να πάει καλά φέτος. 
 
Νίκος Κρητικός: Γρήγορη παραμονή και όσο ψηλότερα γίνεται
Νέο ξεκίνημα, νέα παιδιά, αλλαγή προπονητή (που τον είχαμε και τον ξέρουμε) να έχουμε υγεία, επιστρέφουμε εκεί που ανήκαμε, αφού είχαμε μείνει με την αξία μας στη Σούπερ Λίγκα.  Ξεκινάμε με όνειρα και φιλοδοξίες, να γίνουμε μια οικογένεια και με τα καινούρια παιδιά που ήλθαν και να μείνουμε όσο πιο γρήγορα και όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατηγορία.   
 
Σπύρος Σπίνουλας: Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό
Νοιώθω χαρούμενος για την επιστροφή, ήταν κάτι ξαφνικό για μένα, πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου να εγκλιματιστώ γρήγορα.   Είναι πρόκληση να αγωνιστώ στη Σούπερ Λίγκα, προσπάθησα έξι χρόνια, μια χρονιά στη Γ΄ και πέντε στη Β΄ Εθνική. Τώρα έχω φιλοδοξίες για τη Σούπερ Λίγκα, για να είμαι εδώ με εμπιστεύονται οι άνθρωποι της ομάδας, ο προπονητής μου και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια