Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύντομα στην Κέρκυρα το παραδοσιακό Fatah Al Kheir του Κατάρ

Κατάρ
12 Ιουλίου 2019 / 09:22

Αναμένεται εντός Ιουλίου, θα είναι ανοικτό στους επισκέπτες

Το παραδοσιακό πλοίο Fatah Al Kheir του Κατάρ ξεκίνησε το ιστορικό του ταξίδι στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική το πρωί της Τετάρτης με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Babik στο Στενό του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης.

Αυτή η τέταρτη περιοδεία του Fatah Al Kheir στις ξένες ακτές, είναι το μεγαλύτερο ταξίδι του, το οποίο χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει πέντε χώρες, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αλβανία, την Κροατία και την Ιταλία.

Ξεκίνησε από το λιμάνι Babik στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, με 16 ναυτικούς και θα επισκεφθεί 11 λιμάνια σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Το ταξίδι διοργανώνεται από το Ίδρυμα Πολιτιστισμού Katara και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κληρονομιά του Κατάρ, ιδιαίτερα στον ναυτικό πολιτισμό, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ταυτότητας του τόπου. Στόχος του είναι επίσης να προωθήσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου FIFA του 2022 και να παρουσιάσει τις προετοιμασίες του για το γεγονός.

Ο επικεφαλής της κρουαζιέρας, Yousef Mohamed al-Sada, δήλωσε ότι το πλοίο αποτελεί ένα «μουσείο που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ». Σημείωσε επίσης ότι το πλοίο διαθέτει μεγάλες οθόνες στις οποίες θα παρουσιαστούν οι εγκαταστάσεις και οι χώροι του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2022.

Οι ναυτικοί θα διανείμουν επίσης φυλλάδια και δώρα στο κοινό και θα εξηγήσουν διάφορες πτυχές του Κατάρ, προκειμένου να προσεγγίσουν τους λαούς των χωρών που θα περάσει η κρουαζιέρα.