Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης προς Νικολούζο: Δεν έχω πρόθεση να αντιπαρατεθώ, αλλά να συνεργαστώ

Αλέκος Αυλωνίτης
12 Ιουλίου 2019 / 15:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα είναι ο τρόπος δημοσιοποίησης, υπογραμμίζει ο βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης,

απαντώντας στην ενόχληση που εξέφρασε ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος, για τη χρήση του Facebook. Επιπλέον παραθέτει διευκρινίσεις ως προς τις προθέσεις του και τους λόγους που τον ώθησαν να προκαλέσει μια ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων:  «Στα μέσα ενημέρωσης και στο fb έχει δημοσιοποιηθεί απαντητητική επιστολή του δημάρχου κ. Νικολούζου προς εμένα σχετικά με την πρόταση μου για κοινη σύσκεψη φορέων για την άμεση επίλυση των προβλημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους του νησιού μας. Δεν έχω καμία διάθεση να αντιπαρατεθώ με τον αγαπητό δήμαρχο, όμως γνωστοποιώ-αναρτώ την επιστολή μου προς αυτόν, έτσι ώστε να έχουν γνώση οι πολίτες των κινήσεων μου και των προθέσεων μου σε συσχέτιση με τις θέσεις του δημάρχου επί της επιστολής μου προς αυτόν. Θεωρώ ότι είναι δίκαιη και δημοκρατική η ενέργεια μου αυτή, όπως εξάλλου και η δική του... Επιθυμώ, όμως, δημοσίως να γνωρίσω ότι ο τρόπος, ο χρόνος και τα μέσα που θα επιλεξω για να δημοσιοποιήσω τις θεσεις και απόψεις μου είναι αναφαίρετο δημοκρατικό μου δικαίωμα. Υπενθυμίζω ότι οι ρόλοι του δημάρχου και του βουλευτή είναι απολύτως διακριτοί.
Κατά συνέπεια περιμένω την υλοποίηση της πρότασης μου για κοινή σύσκεψη όλων μας και χαίρομαι που έγινε αποδεκτή. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την αποδοχή της.

Παραθέτω αυτολεξεί την επιστολη μου»
.


ΠΡΟΣ

Τον αξιότιμο Δήμαρχο του Δήμου Κέρκυρας κ. Νικολούζο Κων/νο

Αγαπητέ Κώστα

Πριν ακόμη αναλάβω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής της Κέρκυρας και των νησιών μας θεωρώ καθήκον και υποχρέωση μου να καταστήσω σαφές ότι η κατάσταση στη Κέρκυρα λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων τείνει να λάβει διαστάσεις εκρηκτικές. Η Κέρκυρα βρίσκεται μπροστά στο μέγιστο κίνδυνο επανάληψης της κατάστασης του θέρους του 2018. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και η δυσφήμιση του νησιού, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, απαιτούν την άμεση αντίδραση όλων. Σκέφτηκα να σου ζητήσω να συγκαλέσεις άμεσα κοινή σύσκεψη, υπό την προεδρία σου, των νεοεκλεγέντων δημάρχων και των νεοεκλεγέντων βουλευτών και όσων υπηρεσιακών παραγόντων θεωρείς χρήσιμη την παρουσία τους έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ η κατάσταση με τον συντονισμό όλων και σύμφωνα με την αρμοδιότητα καθενός.

Ισχυρίζομαι τα παραπάνω διότι πληροφορούμαι κάποια εμπλοκή στη συνεργασία του δήμου με ιδιώτες – εργολάβους και πιστεύω ότι μέσα από την συζήτηση θα μπορούσε να βοηθηθεί ο Δήμος έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το όλο θέμα. Ελπίζω να μην θεωρηθεί η παρούσα ως παρέμβαση στην αυτονομία του Δήμου αλλά έκδηλο ενδιαφέρον αναζήτησης συνεργασίας μαζί σου για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος του τόπου μας.

Με εκτίμηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ– ΠΑΞΩΝ

ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Μαρασλή 19 Κέρκυρα

e-mail [email protected]