Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα της Μ. Υδραίου για την απώλεια του Γ. Αναστασόπουλου

Γιώργος Αναστασόπουλος
13 Ιουλίου 2019 / 17:55

«Ο άνθρωπος που εργάστηκε όσο κανείς για να αναδειχθεί η Κέρκυρα ως Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος, ο ευπατρίδης της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, απεβίωσε σε ηλικία ογδόντα τεσσάρων ετών.
Για περισσότερα από τριάντα χρόνια μάχιμος δημοσιογράφος. Για σχεδόν είκοσι χρόνια πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις Κων/νου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη, είναι μερικά από τα στοιχεία που κοσμούν το βιογραφικό του.
Πρωτίστως όμως διακεκριμένος ευρωβουλευτής κατά την κρίσιμη περίοδο 1984-1999 και ένας μεταξύ των πρώτων αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου.
Η ιδιότητα όμως που καθιστά εξαιρετικά αγαπητό τον εκλιπόντα στους πολίτες της Κέρκυρας, είναι αυτή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην UNESCO  2004-2010, όπου τα τελευταία δυο χρόνια στην τιμητική και μοναδική για ¨Έλληνα θέση του προέδρου της Γενικής Διάσκεψης.
Από την θέση αυτή προώθησε την ανάδειξη της Κέρκυρας σε  Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Με την ιδιότητα της νέας Δημάρχου Κερκυραίων και πιστεύοντας ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των συμπολιτών μου, εκφράζω προς τους οικείους του την βαθειά μας θλίψη για την απώλεια ενός αρίστου συμπολίτη μας.
Σκοπεύω δε να ζητήσω να παρθεί και σχετική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου».