Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους 13 Περιφερειάρχες ο Υπ. Εσωτερικών, προτεραιότητα η κατάργηση της απλής αναλογικής

Υπουργείο Εσωτερικών
15 Ιουλίου 2019 / 08:38

ΑΘΗΝΑ. Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας στους δήμους και στις περιφέρειες

είναι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.
Πεποίθησή του είναι ότι η  απλή αναλογική διαλύει την ουσιαστική λειτουργία των δήμων και των περιφερειών και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στην κατάργησή της. Έως τότε όμως, όπως εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ θα στηρίξει την αυτοδιοίκηση με νομοθετική παρέμβαση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας. 

Ήδη ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με Δημάρχους και Περιφερειάρχες, ενώ τη Δευτέρα το μεσημέρι θα έχει σύσκεψη με τους 13 εκλεγμένους Περιφερειάρχες.

Στο πρώτο διάστημα της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος θα φέρει και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση μας για κατάργηση της απλής αναλογικής, η οποία οδηγεί σε ακυβερνησία. Ο εκλογικός νόμος θα διασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα και την κυβερνησιμότητα.  Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει στο πρώτο διάστημα της κυβερνητικής μας θητείας.

Βασικό του χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι θα δίνει στους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμα  να ψηφίζουν στην χώρα που κατοικούν. Σε κάθε περίπτωση σε ό,τι αφορά και τον εκλογικό νόμο στόχος  μας είναι οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις».

Πηγή: aftodioikisi.gr