Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Annie»: παράσταση της Σχολής Χορού του Σωτήρη Μπουχάγιαρ

Annie
29 Ιουνίου 2016 / 12:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για μια ακόμα χρονιά φτάσαμε στο τέλος των μαθημάτων και στο κλείσιμο της σχολής για το καλοκαίρι.

Γιορτάζουμε αυτή την λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς με μια γιορτή- παράσταση, η οποία είναι το επισφράγισμα των κόπων όλων μας : παιδιών και δασκάλων!
Το θέμα της παράστασης  φέτος είναι εμπνευσμένο από το διάσημο μιούζικαλ
 «ANNIE » και το μήνυμα ότι η αγάπη προς τους συνανθρώπους μας, νικά όλα τα εμπόδια της ζωής !
Στο Δημοτικό Θέατρο  Κέρκυρας την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 8.30.


Η υπόθεση του έργου

Στην Νέα Υόρκη του 1930, αμέσως μετα το οικονομικό κραχ που άφησε άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς, η Γκρέης Φάρελ, η γραμματέας του δισεκατομυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς  επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της. Για τη μικρή Άννυ που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας , η πρόταση αυτή την μεταφέρει σε ένα κόσμο παραμυθένιο. Ο αυστηρός Γουώρμπακς ευαισθητοποιείται από την γλυκιά προσωπικότητα της Άννυ και ζητά να την υιοθετήσει. Όμως η μικρή ηρωίδα πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν και του ζητάει να τους ψάξει. Εκείνος αποφασίζει να δώσει μια γερή αμοιβή στους γονείς –αν εμφανιστούν- και από κει αρχίζουν τα προβλήματα.Στο τέλος όλα βέβαια διορθώνονται, αφού πρόκειται για μιούζικαλ με το απόλυτο happy ending: μία ιστορία που εμμέσως θέτει τα οικονομικά προβλήματα της εποχής, κυρίως όμως εκθειάζει την έννοια της αγάπης.

Η ιστορία του Μιούζικαλ Annie

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουαιη το 1977 και από τότε δεν έχει σταματήσει να παίζεται σε διάφορα θέατρα του κόσμου. Μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία στον κινηματογράφο το 1982 από τον Τζον Χιούστον (all time classic ταινία για μικρούς και μεγάλους).