Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάσεις εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων για την πληρωμή δεδουλευμένων

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
16 Ιουλίου 2019 / 13:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το ποτήρι ξεχείλισε» ανακοινώνουν οι εργαζόμενοι ξενοδοχειακής επιχείρησης,

οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα στάσεις εργασίας, ενώ προειδοποιούν για επίσχεση εργασίας. Σύμφωνα με το ψήφισμα που δημοσιοποίησαν, η επιχείρηση τους οφείλει Επίδομα Αδείας κατά περίπτωση, μέρος των αποδοχών Μαΐου και το μισθό Ιουνίου.

Ομόφωνο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου SUNSHINE με την συμπαράσταση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, προχωρήσαμε σήμερα Τρίτη 16/7/2019 σε 4ωρη στάση εργασίας από 07.00 έως 11.00 για την πρωινή βάρδια και 15.00 έως 19.00 για την απογευματινή βάρδια, με καθολική συμμετοχή και αίτημα την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση όλων των οφειλομένων αποδοχών μας.
Συγκεκριμένα η εταιρεία οφείλει Επίδομα Αδείας κατά περίπτωση, μέρος των αποδοχών Μαΐου και το μισθό Ιουνίου.
Η στάση εργασίας θα κλιμακωθεί με επίσχεση εργασίας στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν προχωρήσει μέχρι την Παρασκευή 19/7/2019, σε πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων.
Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε!
Εργαζόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούμε και κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης εργασίας λόγω και της χαμηλής σύνθεσης προσωπικού.
Κάναμε υπομονή μέχρι σήμερα αναστέλλοντας ακόμα και απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω της αξιοπρεπούς στάσης της νέας διευθύνσεως του ξενοδοχείου,  που για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που εργαζόμαστε εδώ , μας αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους και ως ανθρώπους.
Όμως την υπομονή μας αυτή δυστυχώς καταχράται συνεχίζοντας τον ίδιο ολισθηρό δρόμο της καθυστέρησης των μισθών, της παραβίασης της σύμβασης και της νόμιμης μισθοδοσίας, το ξεμπέρδεμα στην δουλειά και την εργοδοτική ασυδοσία.
Γι αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω.
Ως εδώ η εκμετάλλευση αυτών που παράγουν με τον κόπο τους τον πλούτο για να τον απολαμβάνουν αυτοί που μονίμως κάνουν διακοπές θυσαυρίζοντας με τον ιδρώτα των άλλων.