Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα έτοιμα για τον «Ζορμπά», μια μοναδική παράσταση από την Φ.Ε. Μάντζαρος (video)

Μάντζαρος
17 Ιουλίου 2019 / 10:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παγκοσμίου φήμης εμβληματικό έργο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη ανεβάζει η Φιλαρμονική Μάντζαρος, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή,

στο Παλαιό Φρούριο. Σήμερα ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ιωάννης Τριβυζάς και οι συντελεστές του έργου έδωσαν συνέντευξη τύπου, για αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα απαιτητικό εγχείρημα. Την σουίτα μπαλέτου «Ζορμπάς» ανεβάζει η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή.

Τα πρόσωπα του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί, Σπύρος Ασωνίτης, Σπύρος Βέργης, Κατερίνα Γεωργάκη, Ναταλία Καποδίστρια, Σοφία Κολωνιάρη, Μαρία Πανάρετου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγου, Αντωνία Πετροπούλου και οι χορωδοί της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας “San Giacomo”.

Τον Ζορμπά ερμηνεύει ο Παντελής Κοντός. Στην παράσταση συμμετέχει και η Ρίτα Αντωνοπούλου, που ερμηνεύει τα τραγούδια. Τα κοστούμια επιμελείται η Πηνελόπη Μαμάλου.  Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας, και την μουσική διεύθυνση έχει ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σωκράτης Άνθης.

Η Παραγωγή είναι της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος. 
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 € Προπώληση εισιτηρίων 12 € Corfuland Shop (Αλμπέρ Κοέν 2)
Παρασκευή 02 Αυγούστου και ώρα 21:00