Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Start» για τον νέο αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
19 Ιουλίου 2019 / 16:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα αρχή για τον ολοκαίνουργιο αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Εγκαταστάθηκε, μονταρίστηκε, το προσωπικό εκπαιδεύτηκε. Μετά από πολλά χρόνια προβληματικής λειτουργίας του παλιού, ξεπερασμένου εξοπλισμού, το Νοσοκομείο απέκτησε τομογράφο 16 τομών και πλέον οι ασθενείς θα μπορούν να εξετάζονται εντός του Νοσοκομείου και όχι σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Μέσα σε ένα εξάμηνο, αναμένεται και ο δεύτερος, ακόμη πιο σύγχρονος τομογράφος 64 τομών, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατάλληλος επιπλέον και για αξονικές στεφανιογραφίες, εξετάσεις που γίνονται συνήθως γίνονται σε τριτοβάθμια νοσοκομεία.    

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας δήλωσε «Απο σήμερα επιστροφή στην κανονικότητα με την πλήρη 24ωρη λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου.
Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο πρώτο γκρούπ των τεχνολόγων στο νέο τομογράφο 16 τομών και έτσι από σημερα το βράδυ στις 23:00, ο νέος αξονικός τομογράφος μπαίνει σε πλήρη 24ωρη λειτουργία.
Να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν σε αυτή τη διαδικασία, τόσο της ταχύτατης εγκατάστασης (5ημέρες), όσο και εκπαίδευσης του προσωπικού στο νέο μηχάνημα (10ημέρες).
Πρώτιστα όμως πρέπει ως διοίκηση να ευχαριστήσουμε, τους τεχνολόγους του τμήματος αλλά και το ιατρικό προσωπικό που ανταποκριθηκαν ταχύτατα στη διαδικασία εκπαίδευσης στο νέο τομογράφο αλλα και στο νέο εγχυτή σκιαγραφικού.
Μέσα στην επόμενη βδομάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση των υπολοίπων τεχνολόγων του τμήματος».