Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου στην Σπυριδούλα Καρύδη (video)

Σπυριδούλα Καρύδη
21 Ιουλίου 2019 / 17:48

ΜΠΟΡΑΣ/ΣΟΥΗΔΙΑ. Φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια η στιγμή που η Κερκυραία αθλήτρια ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

και ψιθυρίζει τα λόγια κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο βροχερό Μπόρας της Σουηδίας. Η τρομερή αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη, φόρεσε στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε με ένα εντυπωσιακό άλμα 14μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20. Η επίδοση αυτή αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ το προηγούμενο ανήκε στην Βούλα Παπαχρήστου και ήταν 13,84 μ. από τις 2 Φεβρουαρίου του 2008. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο αγώνισμα του τριπλούν και το δεύτερο στο σύνολο, αφού στο βάθρο των νικητριών έχει ανέβει στο παρελθόν και η Αθανασία Πέρρα.

Η Καρύδη έγινε η 12η Ελληνίδα που ξεπερνάει το φράγμα των 14,00 μ. και φυσικά η πρώτη της ηλικίας της στη χώρα μας. Προέρχεται από πολύ καλή περσινή σεζόν, όπου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ, ήταν τέταρτη στην ίδια διοργάνωση στο τριπλούν. Μετά τη σημερινή της διάκριση η Καρύδη στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2020.

Μπορώ και καλύτερα!

Η Σπυριδούλα Καρύδη μπήκε στον τελικό του τριπλούν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και κατάφερε παρά το άγχος και την πίεση να αντεπεξέλθει στο απόλυτο. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ένα μεγάλο άλμα στην πρώτη προσπάθεια.

"Ο στόχος ήταν να μπω και να κάνω ένα έγκυρο άλμα κι έπειτα να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω. Τελικά βγήκε και το έγκυρο και το καλό άλμα. Πιστεύω υπάρχουν περιθώρια να πάω και λίγο μακρύτερα. Σήμερα δεν ήταν εύκολο να γίνει. Μετά το 14,00 μ. ο ενθουσιασμός ήταν πολύ μεγάλος, όπως και η χαρά, οπότε μου ήταν λίγο δύσκολο να κυνηγήσω ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες. Ωστόσο κατάφερα να βγάλω δύο ακόμη άλματα καλύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ μου και να έχω έξι έγκυρες προσπάθειες", είπε η Καρύδη και συμπλήρωσε:

"Είχα ένα μικρό άγχος μετά τον προκριματικό που έκανα τα δύο άκυρα. Μέχρι το Μπορός δεν έκανα άκυρα στο τριπλούν και αυτό που έγινε στον προκριματικό με άγχωσε. Σίγουρα οι υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μου είχαν δημιουργήσει επί πρόσθετη ευθύνη και άγχος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Πέτυχα ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο ανήκε σε μια σπουδαία αθλήτρια, την Βούλα Παπαχρήστου, και αυτό με κάνει να θέλω να κυνηγήσω ακόμη περισσότερα πράγματα. Του χρόνου έχω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που είναι ο επόμενος στόχος μου. Στη διάρκεια του αγώνα είχα την στήριξη όλων των παιδιών στις εξέδρες και αυτό με βοήθησε ακόμη περισσότερο. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πιθανότατα στη συνέχεια θα ξεκουραστώ".

Πηγή: ΣΕΓΑΣ
Video-Photo: Sportsfeed.gr