Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Στ. Κυπριώτης για τις δηλώσεις Νικολούζου για ΔΗΠΕΘΕ, Σαβορνιάν

δήμος
25 Ιουλίου 2019 / 09:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Κερκυραίος άνθρωπος του θεάτρου, Στ. Κυπριώτης αναφέρθηκε με ανάρτηση του στα social media στα όσα ανέφερε την Τετάρτη ο δήμαρχος, Κ. Νικολούζος, με αφορμή την αποπεράτωση του έργου στον προμαχώνα Σαβορνιάν και την καλλιτεχνική του αξιοποίηση.

Η ανάρτηση: «Xαίρομαι για τη χαρά σας κε Δήμαρχε. Χαίρομαι που χαίρεστε για την πορεία του Δηπεθε και τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Μόνο που δεν κάνατε καμία αναφορά σε όσους προγραμμάτισαν και οργάνωσαν με μεθοδικότητα και στρατηγική αυτά τα προγράμματα και κυρίως την βελτίωση των υποδομών μέσω των προγραμμάτων αυτών. Ξεχνάτε κε Δήμαρχε, όπως ξεχάσατε να κάνετε απολογισμό πεπραγμένων όλα αυτά τα χρόνια.
Αλήθεια, χαίρομαι κε Δήμαρχε, που χαίρεστε για τη συμμετοχή της Κερκυραϊκής Σκηνής στο πρόγραμμα και μάλιστα με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 41.000 ευρώ και άλλων 9.430 ΦΠΑ, σύνολο δηλ. 50.430 ευρώ, εγκαταλείποντας την αρχική σας άποψη για τους ερασιτέχνες. Χαίρομαι, γιατί έτσι δικαιώνεται η άποψη, πως μέσω αυτών των προγραμμάτων εξελίσσεται η εντόπια δημιουργία και επιπλέον δημιουργούνται θέσεις εργασίας στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
Χαίρομαι κε Δήμαρχε, που χαίρεστε για την αγορά της λυόμενης εξέδρας των 200 θέσεων. Θα χαιρόμουνα ακόμη περισσότερο εάν τηρούσατε τον αρχικό μας προγραμματισμό, που αφορούσε στην αγορά εξέδρας 600 θέσεων. Για τον σκοπό αυτό είχαν πιστωθεί στον συγκεκριμένο κωδικό 70.000 ευρώ και θα έδινε τη δυνατότητα για ένα δεύτερο θέατρο στην πόλη ή την περιφέρεια.
Χαίρομαι κε Δήμαρχε, που χαίρεστε για το έργο στο Δηπεθε. Μόνο που για να φθάσει σ αυτό το σημείο κάποιοι δουλέψαμε πολύ σκληρά, αφιλοκερδώς και χωρίς να επιβαρύνουμε στο ελάχιστο τον δημοτικό προυπολογισμό. Η δαπάνη για την ανακατασκευή του υπαίθριου θεάτρου Μον Ρεπό, είναι ουσιαστικά η επιχορήγηση του Δηπεθε για το 2015, που δεν εισπράχθηκε ποτέ, όχι με δική σας ευθύνη, πάντως.
Ξεχνάτε ακόμα, κύριε Δήμαρχε, το κοινωνικό κόστος που επωμισθήκαμε ως ΔΣ και εγώ προσωπικά, τα 3,5 πρώτα χρόνια της θητείας μας, στην προσπάθειά μας να αναδιοργανώσουμε και να εξυγιάνουμε οικονομικά το Δηπεθε. Ξεχνάτε κε Δήμαρχε ότι την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών, που το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο διέταξε, ουσιαστικά την υποβαθμίσατε βάζοντάς την στα τελευταία θέματα για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις.
Τέλος, ξεχνάτε κε Δήμαρχε, ότι ζητήσατε την παραίτηση του ΔΣ της πλειοψηφίας με αφορμή την διαδικασία πρόσληψης του Καλλιτεχνικού Δντη, που έγινε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα.
Πάντα χαιρόμουν με τις χαρές των άλλων.
Για τις νίκες τους, για τα καλά που έχουν κάνει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαγράψω το παρελθόν ή θα ξεχάσω τι συνέβη».