Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ανύπαρκτη η Τροχαία» λέει ο Θ. Γαλιατσάτος

Φανάρια
25 Ιουλίου 2019 / 12:52
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τι έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή για τις συνεχείς βλάβες στους φωτεινούς σηματοδότες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το χρονίζον πρόβλημα των συνεχών βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες της Ε.Ο Παλαιοκαστρίτσας ερωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος επανέλαβε αυτό που έχει διατυπωθεί και δια στόματος της αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή για την παλαιότητα του δικτύου, στην οποία οφείλονται και οι συνεχείς βλάβες. «Έχουμε κάνει πολλές προσπάθεις επιδιόρθωσης, οι οποίες δεν απέδωσαν» παραδέχθηκε. «Αυτό που χρειάζεται είναι συνολική αναβάθμιση όλου του δικτύου. Έχουμε όμως ζητήσει και έχει ολοκληρωθεί μελέτη συνολικής αντικατάστασης, ύψους 1,7 εκ. ευρώ και είναι έτοιμη να υποβληθεί στο αρμόδιο Υπουργείο για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» κατέληξε.   
Δεν παρέλειψε ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες στην Τροχαία η οποία είναι «ανύπαρκτη» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού, πάντως δεν έχει συνδράμει όπως θα έπρεπε».  
«Ωστόσο, θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν δεν υπάρχουν φανάρια, ισχύει πάντα ο ΚΟΚ» σημείωσε κλείνοντας ο Θ. Γαλιατσάτος. «Γίνεται μεγάλη συζήτηση για ατυχήματα λόγω μη λειτουργίας των φαναριών, η οποία είναι και ένα είδος λαϊκισμού... Ατυχήματα έχουν γίνει ακόμα και εκεί που λειτουργούν τα φανάρια, ας μην ρίχνουμε λοιπόν τις ευθύνες μόνον εκεί».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.