Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκλεβαν τις καμπάνες από ερημικές εκκλησίες στην περιοχή της Λευκίμμης!

Συλλήψεις
26 Ιουλίου 2019 / 10:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις καμπάνες σε απομακρυσμένες εκκλησίες είχαν βάλει «στο μάτι» δύο διαρρήκτες 27 και 28 χρονών.

Οκτώ συνολικά υποθέσεις κλοπών από ιερούς ναούς στην περιοχή της Λευκίμμης εξιχνίασε το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν κλέψει τις καμπάνες κωδονοστασίων, καθώς επίσης και μετρητά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Κάβο Κέρκυρας.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι και από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα,  από 08.04.2019 έως και 05.05.2019, είχαν αναπτύξει συστηματική δράση στην παραβίαση απομακρυσμένων ιερών ναών στην περιοχή της Λευκίμμης, από τους οποίους αφαιρούσαν τις καμπάνες των κωδωνοστασίων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο του 27χρονου, σε περιοχή της νότιας Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικά μέρη από καμπάνες, τα οποία στην θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να τα αποκρύψουν. Κατασχέθηκαν συνολικά 26 μέρη από καμπάνες.   

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την διάπραξη κλοπών καθώς και των διακεκριμένων  κλοπών αντικειμένων ιστορικής σημασίας από ιερούς ναούς.Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.