Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσημος «αρραβώνας» Μερόπης Υδραίου - Σπύρου Νεράντζη! (video)

Μερόπη Υδραίου
29 Ιουλίου 2019 / 09:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόφασή τους για συμπόρευση στη νέα δημοτική αρχή, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου

η νέα δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο επικεφαλής της παράταξης "Κέρκυρα ψηλά" Σπύρος Νεράντζης. Όπως είπε η κ. Υδραίου, πρόκειται για μια προγραμματική συνεργασία σε επίπεδο αρχών που δεν συνδέεται ούτε με συναλλαγές, ούτε με αξιώματα. «Νέα Αρχή σημαίνει να προτάσσουμε τα μεγάλα και τα σημαντικά» είπε η κ. Υδραίου. «Ακόμα και αν είμασταν αυτοδύναμοι, θα επεδίωκα τη συνεννόηση και τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις. Γιατί αυτή είναι η δική μου αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.
Ακόμα και μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα των Δήμων, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της αναζήτησης συνεργασιών και συναινέσεων.
Κάναμε την αρχή, με την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων που δεν θα αποτελεί πλέον είδηση. Θα είναι ο κανόνας.
Η Νέα Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα συζητούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα αναζητούμε όλοι μαζί τη σύνθεση και τη συνεργασία για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας και δεν έχουν ούτε κόμμα αλλά ούτε και χρώμα.
Υπάρχουν πεδία σύγκλισης και κοινής δράσης.
Το επιβεβαιώνει η προγραμματική συμφωνία μας με τον Σπύρο Νεράντζη, που προήλθε μετά από διαβούλευση, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο.
Είναι μια συνεργασία που σέβεται την αυτονομία κάθε παράταξης, στηρίζεται σε δημοκρατικούς κανόνες και έχει ως πεδίο εφαρμογής συγκεκριμένα σημεία , όπως:
-Ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, άμεσα εφαρμόσιμο σύμφωνα με τον Περιφερειακό και Τοπικό σχεδιασμό διαχείρισης , με τη δημιουργία του εργοστασίου για την επεξεργασία, δίνοντας έμφαση στην διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση, στην μικροκαθαριότητα  και με κανονισμό που θα εφαρμόζεται.
-Η ανάπτυξη υποδομών για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του δημότη με ενίσχυση της υπηρεσίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας.
-Η ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου  με τη δημιουργία διευρυμένης επιτροπής διαβούλευσης αλλά και διαπαραταξιακής  για ζητήματα μείζονος σημασίας του δήμου.
-Η ενίσχυση της  Δομής Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό , εξοπλισμό και με τη συμμετοχή εθελοντών.
-Η δημιουργία φορέα διαχείρισης τουριστικού προϊόντος με σκοπό τον μακροχρόνιο προγραμματισμό και την  βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη .
-Η συμβολή του δήμου για την δημιουργία home port για την κρουαζιέρα και δημιουργία υποδομών που θα κάνουν την Κέρκυρα  πιο φιλική στους επισκέπτες .
-Η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο, στην πόλη της Κέρκυρας και στις γειτονιές της πόλης και των άλλων δημοτικών ενοτήτων με πρώτο στόχο την επίλυση του κυκλοφοριακού.
-Η ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Κέρκυρας ως συγκριτικό πλεονέκτημα για το Δήμο».


Ο Σπύρος Νεράντζης από τη μεριά του τόνισε ότι η συμφωνία δεν αναιρεί, ούτε θέτει υπό αμφισβήτηση την αυτονομία κάθε παράταξης. Επανέλαβε και αυτός ότι η συμφωνία τους, δεν συνδέεται με αντιλήψεις συναλλαγών και ανταλλαγμάτων.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα προχωράμε στην επιβεβαίωση των αρχών μας και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα πεδία που προαναφέραμε, χωρίς προϋποθέσεις και απαιτήσεις. Θέλουμε επίσης να κάνουμε γνωστό στην Κα Υδραίου ότι τόσο οι αιρετοί, όσο και τα μέλη του συνδυασμού μας είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε και θέσεις ευθύνης, αν εκείνη κρίνει απαραίτητο, χωρίς αυτό να είναι κριτήριο για την πορεία της προγραμματικής μας συμφωνίας. Πρέπει από σήμερα κιόλας, Όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε την Κέρκυρα Ψηλά, εκεί που της αρμόζει και την ονειρευόμαστε». Αναφερόμενη στη συνεργασία αυτή, η νέα δήμαρχος υπογράμμισε ότι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί κυβερνησιμότητας των Δήμων, από την μεριά της θα επιδιωχθεί να υπάρξουν και άλλες συνεργασίες με παρατάξεις, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την νέα αρχή και την νέα αντίληψη στον δήμο.  
Μιλώντας στο enimerosi.com, ο Σπύρος Νεράντζης διευκρίνισε ότι η συμφωνία με την κ. Υδραίου δεν αφαιρεί από κανέναν το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση σε κάθε θέμα που θα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο. Σχετικά με τις φήμες που τον θέλουν στον θώκο της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, επέμεινε ότι «δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση από την κ. Υδραίου».