Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίτημα από τον Δήμο Κέρκυρας για έκτακτη ανάθεση αποκομιδής

Απορρίμματα
30 Ιουλίου 2019 / 11:06

Κώστας Νικολούζος: Ουδέποτε έλαβα επιστολή από την κ. Υδραίου

Διευκρινίσεις για την επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο δίνει ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Παράλληλα, διαψεύδει τα όσα αναφέρει η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε χθεσινό δελτίο τύπου περί επιστολής της προς τον ίδιο. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «αν η κ. Υδραίου ενδιαφερόταν για το θέμα των απορριμμάτων από την εποχή που ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, θα ήταν παρούσα στις επίμαχες συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δε θα απείχε από αυτές προκαλώντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας».
Σχετικά με το αίτημα για κατ΄εξαίρεση ανάθεση, η λύση αυτή είχε εξεταστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, αναφέρει η κ. Νικολούζος, και σήμερα κατατίθεται το αίτημα προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων. 

Η γραπτή δήλωση του Δημάρχου
 
«Επικοινώνησα χθες το πρωί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος μου εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα  αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Του εξήγησα τους λόγους που έχουν οδηγήσει  στη σημερινή κατάσταση και ζήτησα την παρέμβασή του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων διαδικασιών ιδιαίτερα όσον αφορά την εκδίκαση της προδικαστικής προσφυγής για τη σύμβαση της Μέσης.
 
Μαθαίνω, επίσης, πως η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου πρότεινε την κατάθεση αιτήματος στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων για την κατ΄ εξαίρεση έγκριση διάθεσης του απαιτούμενου ποσού για την ανάθεση της αποκομιδής με συνοπτική διαδικασία  μέχρι την υπογραφή της εκκρεμούς σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο. Ουδέποτε μου κατατέθηκε τέτοια πρόταση όπως ουδέποτε έλαβα και οποιαδήποτε επιστολή επί του θέματος από την κ. Υδραίου. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, και μετά την επικοινωνία μου  με τον ΥΠ – ΕΣ, καταθέτουμε σήμερα το σχετικό αίτημα. Πάντως, η λύση αυτή είχε ήδη εξεταστεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου και είχε απορριφθεί λόγω του χρόνου που απαιτούσε η υλοποίησή της.
 
Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση αν είχαν εγκριθεί εγκαίρως από το Δημοτικό Συμβούλιο  οι απαραίτητες διαδικασίες. Αν η κ. Υδραίου ενδιαφερόταν για το θέμα των απορριμμάτων από την εποχή που ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, θα ήταν παρούσα στις επίμαχες συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δε θα απείχε από αυτές προκαλώντας τεχνητή έλλειψη απαρτίας».