Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι συνθήκες του πνιγμού των δυο Γαλλίδων στη Ρόδο

ΡΟΔΙΑΚΗ
01 Αυγούστου 2019 / 06:53

ΡΟΔΟΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ροδιακής, οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια ήρθε στο νησί μας για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.
Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις τέσσερις αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.  
Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ροδιακή, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.
Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα  κορίτσια επειδή δεν ήξεραν κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και έτσι πήγαν στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα. Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, έγινε το κακό.
Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 6:20. Εντόπισε την μία η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της. Η τραγωδία έγινε ανείπωτη. Ανασύρθηκε νεκρή και η δεύτερη αδελφή.
Πηγή: Ροδιακή