Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μύλος» με τη Super League 2 - Δεν ξεκινά το πρωτάθλημα

Ποδόσφαιρο
01 Αυγούστου 2019 / 13:43

Το πλάνο της ΕΡΤ για μείωση της τάξεως του 60% στα συμφωνηθέντα με τις ομάδες της SL2 σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά συμβόλαια, φαίνεται πως οδηγεί σε νέες... περιπέτειες το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας

ΑΘΗΝΑ.  Το πλάνο της ΕΡΤ για μείωση της τάξεως του 60% στα συμφωνηθέντα -επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης- με τις ομάδες της Super League 2 σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά συμβόλαια, φαίνεται πως οδηγεί σε νέες... περιπέτειες το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της SL2, Λεωνίδας Λεουτσάκος το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει με τα καινούργια δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συμφωνία της ΕΡΤ με τις ομάδες της SL2 προέβλεπε ποσό 850.000€ για κάθε ομάδα, ενώ με το «ψαλίδι» του 60% το ποσό αυτό πέφτει στις 350.000€ για τις συμμετέχουσες στο πρωτάθλημα της Super League 2 ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή της ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα.


Ενδεικτικά είναι όσα τόνισε ο κος Λεουτσάκος στο Gazzetta.gr:

«Κάναμε μία επαφή με την ΕΡΤ. Ο κ. Δρόσος μας ενημέρωσε ότι προτίθεται να κάνει μία μείωση γύρω στο 60% και εμείς αποφασίσαμε εκείνη την στιγμή ότι πρώτον δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Δεύτερον πως δεν δεχόμαστε καμία μείωση. Ούτε καν 10%. Θέλουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα γιατί ματώσαμε για να μπούμε πέρυσι λόγω της αναδιάρθρωσης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Ακόμα και μέσω των στοιχηματικών, που δεν παίρνουμε τίποτα. Εμείς δεν ξεκινάμε».


Σημειώνεται ότι η SL2 θα έχει έκτακτο Δ.Σ. την Παρασκευή προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειές της.