Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Σε χρόνο ρεκόρ η έγκριση για τα απορρίμματα

Απορρίμματα
02 Αυγούστου 2019 / 11:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη βεβαιότητά του ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επισπεύσει την γενική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών, εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ.

Με αφορμή την έγκριση του αιτήματος του Δήμου Κέρκυρας από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για κατ’ εξαίρεση έγκριση της σύμβασης αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, ο Στέφανος Γκίκας, δηλώνει: «Σε χρόνο ρεκόρ και με παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, η  Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ενέκρινε, κατ’ εξαίρεση, το ποσό των περίπου 225.000 Ευρώ για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
 
Προηγήθηκαν πολλοί μήνες απραξίας της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάσταση να φτάνει σε έσχατο σημείο. Απειλήθηκε και απειλείται η δημόσια υγεία και το κόστος για την οικονομία της Κέρκυρας είναι τεράστιο. Σήμερα η Κυβέρνησή μας και ο Υπουργός Εσωτερικών, με την βοήθεια όλων μας, δρομολόγησαν λύση για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
 
Είμαι βέβαιος ότι και στο ευρύτερο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, κατά την μεταβατική περίοδο, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την αμέριστη στήριξή μας και σε αγαστή συνεργασία με την νέα Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα και την νέα Δήμαρχο κα Μερόπη Υδραίου, θα προκρίνει τις προσφορότερες λύσεις  και θα δρομολογήσει με ταχύτητα τις απαραίτητες διαδικασίες για την δημιουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Στόχος είναι η οριστική επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος, ώστε να μην ξαναδούμε τις εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του κόσμου τα τελευταία χρόνια.»