Σπύρος Γιαννιώτης & Μαρία Γεωργάτου Πρεσβευτές του 2ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας

Ως «εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να γίνει θεσμός και να αναδείξει μια άλλη πτυχή της Κέρκυρας» χαρακτηρίστηκε από τους δύο Ολυμπιονίκες η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας

02
Aυγούστου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Οι Κερκυραίοι Ολυμπιονίκες, Σπύρος Γιαννιώτης και Μαρία Γεωργάτου ανακηρύχθηκαν Πρεσβευτές της Διοργάνωσης, για 2η χρονιά στον αγώνα Ημιμαραθωνίου – Corfu Half Marathon 2019.

«Εξαιρετική πρωτοβουλία» χαρακτήρισαν τον Ημιμαραθώνιο οι δύο Ολυμπιονίκες.

«Είναι μια δύσκολη αρχή» είπαν προσθέτοντας πως πιστεύουν κι ελπίζουν «ότι θα γίνει θεσμός και θα αναδείξει μίαν άλλη πτυχή της Κέρκυρας. Θα δώσει σε όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών και στους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν είτε ως δρομείς είτε ως θεατές».

Ανακοινώθηκε επίσης, από την Οργανωτική Επιτροπή η αιγίδα της Διοργάνωσης από τον Σύλλογο των Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Στο μεταξύ, παρουσιάστηκε το Μετάλλιο του “Corfu Half Marathon” στο οποίο εικονίζεται:

Στην μπροστινή πλευρά και σε τρισδιάστατη μορφή (3D) το λογότυπο του αγώνα με την ημερομηνία. Το εικαστικό είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική προοπτική που αποπνέει το Λιστόν σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας και συμβολίζει την προοπτική και τη δυναμική της Διοργάνωσης και της Κέρκυρας.

Στην πίσω πλευρά το λογότυπο του Δήμου Κέρκυρας το οποίο αποτελεί εικαστική αποτύπωση του κιονόκρανου με την απήδαλο λέμβο. Η Απήδαλος Ναῦς αποτελεί σύμβολο της ναυτικής δεξιοτεχνίας των Φαιάκων.

Το μετάλλιο είναι ιδιαίτερης αισθητικής, κατασκευής και κοπής.