Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Σουηδοί νικητές στο τουρνουά του Αστέρα

Αστέρας Μωραϊτίκων
30 Ιουνίου 2016 / 18:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 1ο διεθνές τουρνουά u-17 που διοργάνωσε ο Αστέρας Μωραΐτικων, με τη συμμετοχή ακόμα του Ολύμπου, της Λευκίμμης και της Σουηδικής Χάμαρμπι, έγινε με απόλυτη επιτυχία. Ψυχή βέβαια της διοργάνωσης, ένας άνθρωπος που προσφορά του μέσω κοινωνικών και αθλητικών αγώνων είναι γνωστή και πολύ μεγάλη, μιλάμε για τον Αλέξη Αλεξάκη.

Το τουρνουά που έγινε στο γήπεδο του Πετριτή, με την παρουσία πολλών ποδοσφαιρόφιλων, οι Σουηδοί της Χάμαρμπι νίκησαν 3-0 στον ημιτελικό τον Όλυμπο και στον τελικό 2-0 τον Αστέρα Μωραΐτικων. Στον άλλο ημιτελικό ο Αστέρας είχε νικήσει στα πέναλτι την ΑΕ Λευκίμμης (1-1 ο αγώνας) και στον μικρό τελικό ο Όλυμπος νίκησε 3-0 την ΑΕΛ.  Έγινε και αγώνας για παιδιά μικρότερων ηλικιών (προτζούνιορ και τζούνιορ) ανάμεσα σε Αστέρας Μωραΐτικων και Αστέρα Πετριτή. 
Ήταν ένα τουρνουά, που μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους, με τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Κώστα Φρατζέσκο και τον κορυφαίο Έλληνα πρώην διαιτητή Τάσο Κάκο να κάνουν τις απονομές.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια