Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάει κι η εργολαβία σε ΝΑΟΚ και Γαρίτσα

Τείχος ΝΑΟΚ
30 Ιουνίου 2016 / 19:29

Η οικεία Δ/νση της ΠΙΝ αποφάσισε την αυτοδίκαιη διάλυσή της. Τώρα θα πρέπει να ξαναπροκηρυχτεί το έργο. Ερωτήματα για την επάρκεια της μελέτης!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διάλυση της εργολαβίας για την αποκατάσταση του τείχους στον ΝΑΟΚ και της παραλιακής της Γαρίτσας αποφάσισε η οικεία Δ/νση της ΠΙΝ και η απόφασή της αυτή με ημερομηνία 28 Ιουνίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Η σύμβαση είχε υπογραφεί πριν από τρία χρόνια (2013). Στο σκεπτικό της απόφασης για τη διάλυσή της περιγράφεται, όπως άλλωστε προβλέπεται, η περιπετειώδης διαδρομή της τελευταίας φάσης της εργολαβίας, με τις καθυστερήσεις, τις δολιχοδρομίες και εν τέλει τη διολίσθηση του έργου σε αφορμή αλληλογραφίας της εργολήπτριας εταιρείας με τις Υπηρεσίες παρά στην εκτέλεση του. Εντέλει η αίτηση της εταιρείας για την αυτόματη λύση της σύμβασης έγινε αποδεκτή κι έτσι η υπόθεση βρίσκεται ξανά ακριβώς εκεί απ' όπου ξεκίνησε, στο σημείο μηδέν. Υπήρξε τέτοια η δυσλειτουργία της όλης περίπτωσης που δεν αξιοποιήθηκε καν η απόφαση για την σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης, με την οποία αν μη τι άλλο αυξανόταν η διαθέσιμη πίστωση κατά 1 εκατ € (σ.σ. προσθετέο στην αρχική πίστωση περίπου 2,5 εκατ. €). Τώρα θα πρέπει να επαναπροκηρυχτεί (σ.σ. για τρίτη φορά) το έργο, υποχρέωση που σημαίνει ότι ξαναχάνεται η ευνοϊκή, καλοκαιρινή περίοδος για την εκτέλεση των εργασιών.
Μιλώντας με το enimerosi.com, πηγή προσκείμενη στην εργολήπτρια εταιρεία αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της μελέτης, στην ανεπάρκειά της οποίας αποδίδονται οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην εκτέλεσή της. Υπολογίζεται ότι η απερχόμενη εργολαβία απορρόφησε σε τέσσερις λογαριασμούς το ποσόν των περίπου 400 χιλ. €.