Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση του «εργασιακού μαρτυρίου», ζητά ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης

Αλέκος Αυλωνίτης
06 Αυγούστου 2019 / 07:13

Καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις πρακτικές της επιχείρησης, που θυμίζουν άλλες εποχές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας μετά την καταγγελία πρακτικά ασκούμενου νεαρού μάγειρα για το  “βασανισμό” του σε επιχείρηση εστίασης στην Κέρκυρα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει:
«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις πρακτικές της επιχείρησης σε βάρους του “μαθητευόμενου” νέου, που θυμίζουν άλλες εποχές και να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή  μου, σε εκείνον αλλά και τους δικούς του ανθρώπους,  για τα τραύματα που προκλήθηκαν στο σώμα και την ψυχή του από τις βίαιες ενέργειες προϊσταμένων του, οι οποίες ήταν σε γνώση της εργοδοσίας, όπως ο ίδιος κατήγγειλε στο Ε.Κ.Κ.
 
Δηλώνω δημόσια και υπεύθυνα πως θα κάνω ότι χρειαστεί  προκειμένου να διαλευκανθεί άμεσα αυτή η σοβαρή υπόθεση και να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών ενώ στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων μου θα φέρω το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα “εργασιακού μαρτυρίου”.
 
Τέλος καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να αναλογιστεί ότι με τη ρητορική της προεκλογικά η ΝΔ, υποσχέθηκε στους εργοδότες τον “ουρανό με τ΄ άστρα” και τώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας, αυτοί βιάστηκαν να αποθρασυνθούν για να στείλουν το απειλητικό μήνυμα  σε μαθητευόμενους και μη  αγωνιστές της εργασίας ότι έχουν πλάτες στην κυβέρνηση. Το ΣΕΠΕ παραμένει πάντα ο τελικός τους στόχος γιατί αποτελεί την ασπίδα προστασίας των εργαζομένων.
Θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα τους περάσει».