Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστολή επίσχεσης εργασίας σε γνωστό ξενοδοχείο - Πληρώθηκαν μέρος των οφειλόμενων και αναμένουν πλήρη εξόφληση

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
07 Αυγούστου 2019 / 10:43

Η εργοδοσία του ξενοδοχείου κατέβαλε στο σύνολο των εργαζόμενων τον μισθό Ιουνίου και ως εκ τούτου οι τελευταίοι σταματούν την επίσχεση εργασίας, η οποία είχε ξεκινήσει μόλις μία μέρα νωρίτερα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας αναφορικά με την κατάσταση, η οποία επικρατεί σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού, αλλά και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, η εργοδοσία του ξενοδοχείου Park κατέβαλε στο σύνολο των εργαζόμενων τον μισθό Ιουνίου και ως εκ τούτου οι τελευταίοι σταματούν την επίσχεση εργασίας, η οποία είχε ξεκινήσει μόλις μία μέρα νωρίτερα.

Όπως τονίζεται ωστόσο, στην ανακοίνωση, υπάρχουν ακόμα οφειλές από την άδεια του 2018, το Δώρο Πάσχα του 2019, αλλά και τον μισθό του Ιουλίου του 2019, με αποτέλεσμα να έχει προκηρυχθεί προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας για το προσεχές Σάββατο 10 Αυγούστου, σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα την προηγούμενη, δηλαδή την Παρασκευή 9 Αυγούστου, όπως δεσμεύτηκε η επιχείρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο γνωστό ξενοδοχείο του νησιού, αναφέρει:

«Η εργοδοσία του ΠΑΡΚ μία μέρα μετά την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, υποχρεώθηκε σε καταβολή μισθού Ιουνίου σε όλους τους εργαζόμενους.

Συνεχίζει όμως να οφείλει αποδοχές Άδειας 2018, Ε/Α 2018, Δώρο Πάσχα 2019 και μισθό Ιουλίου 2019.

Με δεδομένη την καταβολή ενός μηνιάτικου και την δέσμευση της εργοδοσίας ότι την Παρασκευή  9 Αυγούστου θα γίνει καταβολή οφειλομένων, οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας αποφασίζοντας παράλληλα να ζητήσουν από τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων να προκηρύξει 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας για το Σάββατο 10 Αυγούστου, ώστε να πιεστεί η εργοδοσία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για πληρωμή στις 9 Αυγούστου.

Αν τα παραπάνω τηρηθούν, οι εργαζόμενοι θα αναστείλουν την στάση εργασίας και αν όχι, απ την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα τους με απεργίες.

Είναι πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του ΠΑΡΚ πραγματοποιούν κινητοποίηση με την μορφή απεργίας.

Συνέπεια αυτής της επιλογής τους ήταν το θετικό αποτέλεσμα της καταβολής του μισθού Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα δεν επέλεγαν την μορφή του απεργιακού αγώνα επηρεασμένοι από ‘’Συνδικαλιστές – απεργοσπάστες’’ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που εργάζονταν μέχρι πρόσφατα στο ξενοδοχείο.

Τώρα οι εργαζόμενοι του ΠΑΡΚ, μπορούν να βγάλουν ακόμα πιο καλύτερα τα συμπεράσματά τους για τις αρνητικές συνέπειες που έχει για τα δικαιώματά τους η γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που χλευάζει την ταξική πάλη και υπονομεύει την ανώτερη μορφή εργατικού αγώνα, την απεργία.

Στην γραμμή της υπεύθυνης και οργανωμένης ταξικής πάλης, οι εργαζόμενοι του ΠΑΡΚ και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζί με το συνδικάτο τους, μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα για την δουλειά και την ζωή τους».