Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δ. Μπιάγκης: «Να αντιμετωπιστούν οι βασικές ανάγκες των νέων δήμων»

Μπιάγκης Δημήτρης
07 Αυγούστου 2019 / 13:08

Ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ. πρότεινε τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παρακολουθούνται τα άμεσα ζητήματα, τα οποία θα ανακύψουν στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των νέων δήμων

ΑΘΗΝΑ.  Για τις βασικές ανάγκες των νεοσύστατων δήμων στην Κέρκυρα μίλησε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μπιάγκης, στην πρώτη του τοποθέτηση στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Ο Δημήτρης Μπιάγκης μάλιστα, πρότεινε τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να παρακολουθούνται τα άμεσα ζητήματα, τα οποία θα ανακύψουν στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των νέων δήμων, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα για άμεση προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού στους νεοσύστατους δήμους της Κέρκυρας.

Το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε ο βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, αναφέρει τα εξής:

«Στην αντιμετώπιση βασικών αναγκών των νεοσυσταθέντων δήμων της Κέρκυρας στάθηκε ο Δημήτρης Μπιάγκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στη Βουλή κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε την ανάγκη παρακολούθησης των άμεσων ζητημάτων που θα ανακύψουν κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας των νέων δήμων, προτείνοντας τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρθηκε στην πρόβλεψη διορισμού Γενικού Γραμματέα στους τρεις νέους δήμους της Κέρκυρας - ανεξαρτήτως αν προβλέπεται ή όχι  στον Οργανισμό τους - με σκοπό την διευθέτηση ζητημάτων που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης. Ο κ. Μπιάγκης εξέφρασε την ικανοποίηση του, χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση «επείγουσα και όχι απλά αναγκαία και απαραίτητη».

Παράλληλα ζήτησε να δοθεί άμεσα δυνατότητα προμηθειών μηχανολογικού εξοπλισμού στους νέους δήμους της Κέρκυρας, ενδεχομένως με την αξιοποίηση του λιμνάζοντος μηχανολογικού εξοπλισμού των δημοτικών εταιρειών των άλλοτε καποδιστριακών δήμων που τελούν σε καθεστώς εκκαθάρισης».