Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΟΔΕ: Να μην χρεωθούν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις

Σκουπίδια
01 Ιουλίου 2016 / 09:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκπτωση για όσες μέρες δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων ζητά για όλες τις κερκυραϊκές επιχειρήσεις η ΝΟ.Δ.Ε., έναντι της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εμπορίου Βασίλης Μελίδης τονίζει:
 «Η  δημόσια υγεία  απειλείται  κάθε μέρα και περισσότερο. Ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού έχει ήδη υποστεί τεράστια ζημιά η οποία καθημερινά αυξάνεται. Το πλήγμα για τον επαγγελματία , τον έμπορο , τον εστιάτορα , τον ξενοδόχο  είναι ανυπολόγιστο . Στο νησί μας όλες οι επιχειρήσεις, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τουρισμό και οι καλοκαιρινοί μήνες είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιβίωση τους . Όλοι οι επιχειρηματίες παλεύουν  και μοχθούν καθημερινά για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους , να πληρώσουν τους φόρους τους  προς το κράτος , το Ι.Κ.Α , τον Ο.Α.Ε.Ε. , Δ.Ε.Η , Ο.Τ.Ε., και να μπορέσουν να ζήσουν και οι οικογένειες τους . Με την σημερινή κατάσταση  οδηγούνται στην καταστροφή.

Χάνεται η χρονιά

Το  πρόβλημα  με τα σκουπίδια έχει συρρικνώσει τους τζίρους των επιχειρήσεων. Ενώ οι επιχειρηματίες  ανέμεναν με αισιοδοξία  να ξεκινήσει, η πολλά υποσχόμενη τουριστική περίοδος, βλέπουν με τρόμο και απογοήτευση  να χάνεται και η φετινή χρονιά. Η τοπική αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση  αδυνατώντας να δώσει λύση,  κοιτάζει με απάθεια την όλη κατάσταση δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Όταν ο πολίτης δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς το κράτος τιμωρείται, ενώ την παρούσα στιγμή το ίδιο το κράτος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο αδυνατεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς τον πολίτη και τον επιτηδευματία .
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την παύση πληρωμών των δημοτικών τελών για όλες  τις επιχειρήσεις του νησιού  και για όλες τις μέρες που έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων».