Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαγγελματίες προς Τεμπλόνι: Βάλτε νερό στο κρασί σας

Σκουπίδια
01 Ιουλίου 2016 / 11:24
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να βάλουν νερό στο κρασί τους, ζήτησαν από τους Τεμπλονιώτες οι παραγωγικοί φορείς στη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στο Τεμπλόνι με την επιτροπή αποκλεισμού του ΧΥΤΑ και τον Εξωραϊστικό.

Με σκοπό να κερδίσουν την υποστήριξή τους, οι κάτοικοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των φορέων για τα αιτήματά τους και για την πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής, σε φιλικό περιβάλλον. Πρότειναν μάλιστα στους επαγγελματίες να προγραμματίσουν μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των ιδίων αλλά και του Δημάρχου.
Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, των εστιατόρων και του επιμελητηρίου αναγνώρισαν την ανάγκη πιστής τήρησης του χρονοδιαγράμματος ενεργειών από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, όρος για τον οποίο προσφέρουν την υποστήριξή τους. Τόνισαν επίσης τη σπουδαιότητα των μέχρι σήμερα κεκτημένων από την πλευρά του Τεμπλονίου, τα οποία και χρειάζεται να διασφαλιστούν. 
Ωστόσο οι φορείς, δεν θεωρούν σκόπιμο να έρθουν σε άλλη μια συνάντηση με το Δήμαρχο, αν δεν υπάρχει μια χαραμάδα ανεύρεσης λύσης, κάτι που θα χρειαστεί μια ένδειξη καλής θέλησης. Οι επαγγελματίες φαίνονται να μην διαθέτουν πολλή υπομονή ακόμα και ήδη προσανατολίζονται σε δικές τους ενέργειες. 
Το «αγκάθι» πάντως του δεματοποιητή δεν έχει φύγει, ούτε έχει βρεθεί νέος χώρος που να θεωρείται κατάλληλος να τον φιλοξενήσει για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

  
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.